NRK Meny
Normal

Nå blir Kvik-treneren landslagssjef

Nils Lexerød overtar Norges J19-landslag.

Nils Lexerød
Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det blir spennende og interessant. Det blir en ny arbeidssituasjon for meg etter ti år som klubbtrener, sier Lexerød til NRK.no.

I utgangspunktet skulle han starte jobben i fotballforbundet i august, men Kvik Halden ønsket at han skulle fullføre sesongen som hovedtrener i Halden.

– Jeg er veldig glad for at jeg får muligheten til det, sier Lexerød – til tross for at Halden-laget ikke har levd opp til forventningene.

Det har vært vanskelig i år hvor vi har vært preget av mange skader i stallen, men vi er innstilt på å levere en bedre halvdel av sesongen, sier han.

Toppfotballsjef for kvinnefotball, Heidi Støre, begrunner valget slik overfor fotballforbundets nettsider.

– Vi fikk mange gode og spennende søkere til denne stillingen. Vårt valg falt på Nils Lexerød. Nils har en sterk fotballfaglig bakgrunn, har bred erfaring med både spiller- og lagsutvikling, og gode lederegenskaper. Han matchet de faglige kriteriene og de personlige egenskapene vi ønsket oss. Jeg føler meg trygg på at Nils viderefører arven etter Jarl Torske på en mesterlig måte, sier Støre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Seier for både HTH og FBK

    Begge Østfolds topplag i håndball vant sine kamper i kveld. I mennenes eliteserie slo Halden topphåndball Nøtterøy 42-28. I kvinnenes eliteserie slo Fredrikstad BK Storhamar 28-24.

  • Seier til Sarpsborg 08

    Sarpsborg 08 vant 1-0 over Aalesund i siste hjemmekamp i serien. Patrick Mortensen stod for den eneste scoringen i kampen.