Normal

Nå begynner de å tvile på fylkeskulturscenen

Ett år etter at de borgerlige kastet fylkeskulturscenen ut av statsbudsjettet, begynner fylkespolitikerne i Østfold å få problemer med å se grunnlaget for å jobbe videre med planene.

Siv Jacobsen

Arbeiderparti-politiker Siv Jacobsen forteller at fylkeskommunen har 50 millioner kroner på bok som er øremerket fylkeskulturscenen. Nå er det uvisst hva pengene skal brukes til.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Arkitekttegning av fylkesscenen

Den opprinnelige tanken med en fylkeskulturscene fikk en bråstopp for ett år siden.

Foto: Henning Larsen architects
Arena Fredrikstad

– Arena Fredrikstad blir reist uansett, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

Foto: Multiconsult/Link Arkitektur

Fylkestingspolitiker Siv Jacobsen fra Arbeiderpartiet mener Fredrikstad kommune har prioritert vekk fylkesscenen på Værste til fordel for å utrede en byarena. Nå vil Jacobsen og de andre fylkespolitikerne prate nærmere med Fredrikstad om disse planene.

– Siden vi var samarbeidspartnere på fylkesscenene, så er det naturlig å ha en tett og god dialog i forhold til hva vi gjør videre. Spørsmålet er hvordan vi kan finansiere dette og om det blir et samarbeid på linje med fylkesscenen.

For i Fredrikstad jobbes det nå i stedet med en byarena som kan huse både ishall og kulturarrangementer.

LES OGSÅ:

Har 50 mill. på fylkeskultur-konto

Fylkeskommunen har satt av 50 millioner til fylkeskulturscene, men nå kan disse pengene bli omdisponert.

– Vi er helt avhengige av at alle tre samarbeidspartnere (stat, fylkeskommune og Fredrikstad kommune) er med på det prosjektet. Nå har ikke staten villet være med og Fredrikstad er kommet på andre tanker i forhold til å gjennomføre noe annet. Da er det selvsagt at vi alene ikke kan gjennomføre det.

– Vi lar pengene stå stille på konto, så får vi vurdere både fylkesscene og eventuelt andre satsinger til våren, sier Jacobsen.

– Vi skulle gjerne realisert fylkeskulturscenen, så jeg gir ikke endelig opp det. Men i sin nåværende form og søknad er det vanskelig å se for seg at den blir realisert på kort sikt, sier Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård.

Han tar derfor gjerne en prat med fylkespolitikerne om Arena Fredrikstad.

– Jeg tror ikke vi skal ta det gitt at vi kan lage fylkeskulturscene av en arena, men det kan hende at vi gjennom et arenaprosjekt kan klare å fange opp noen av de elementene som var tenkt inn i en fylkeskulturscene. Men vi er kommet dit at arena Fredrikstad vil vi realisere uansett.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: