NRK Meny

Mye laks i Enningdalselva

– Prøvefiske i sommer viste at det er rekordmye ung laks i Enningdalselva i Halden. Undersøkelser viste at det var mer lakseyngel og ungfisk enn det har vært siden 1997. Flere faktorer kan ha betydning, blant annet kan det dårlige fisket i fjor sommer ha økt bestanden, sier Leif-Roger Karlsen fiskeforvalter hos fylkesmannen i Østfold.

Laks i Enningdalselva
Foto: Odd Skjerdal

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikken øker i nedre Glomma

    Veitrafikken i nedre Glomma-regionen ligger an til å øke med en prosent i år, viser en prognose basert på Vegvesenets trafikktellinger. Bypakkeavtalen Fredrikstad og Sarpsborg har med Samferdselsdepartementet forutsetter at trafikken ikke skal øke. Først og fremst er det i Fredrikstad trafikken går opp, sier bypakke-rådgiver Tor Stabbetorp.

  • Kjemper for døgnåpen tollstasjon

    Årjäng kommune kjemper fortsatt for at tollstasjonen ved Hån, på svensk side av grensen ved E18, skal være døgn-åpen. Det melder Sveriges Radio Värmland. Det svenske Tullverket meldte for et år siden at de vil stenge tollstasjonen nattestid. Politikere i Årjäng viser til at det satses mye på strekningen mellom Oslo og Stockholm nå, og synes en nattestengt tollstasjon passer dårlig inn i det bildet.