NRK Meny
Normal

Mye fyll og bråk i Østfold i natt

Politiet rundt om i Østfold måtte sende et titalls berusede personer hjem, i tillegg til at det var en del som var så ruset at de ble innbrakt.

Politibil - illustrasjon

Politiet i Østfold har hatt en svært hektisk natt.

Foto: Illustrasjonsfoto

Politiets logg vitner om en svært hektisk natt til søndag. Mest oppdrag var det i Sarpsborg og Fredrikstad, men patruljene med nattevakt i Halden, Moss og Askim var heller ikke arbeidsledige.

Mistanke om promillekjøring

Lørdag kveld kjørte en bil i autovernet på riksvei 21 på Sørlifeltet i Halden. Kvinnen som kjørte bilen ble tatt med til legevakten for sjekk. Der ble det tatt blodprøve også, ettersom politiet har mistanke om at kvinnen var ruset.

Det er Gatebil-arrangement på Rudskogen i Rakkestad denne helgen. Ved halv ellevetiden lørdag kveld ble føreren av en minimoped stanset, mistenkt for promillekjøring der. Nødvendige prøver er tatt og førerkortet er beslaglagt.

Litt etter klokken to rykket politiet ut til Rudskogen på nytt. Da måtte de ta hånd om en ruset kvinne i 20-årene.

Tatt med falsk legitimasjon

En halvtime før midnatt ble politiet varslet om at to mindreårige gutter hadde prøvd å komme inn på et utested i Fredrikstad med falsk legitimasjon. Guttene ble anmeldt for forholdet og de ble hentet av foreldrene sine.

Ved ettiden ble en 17 år gammel jente anmeldt for tilsvarende forhold, også det i Fredrikstad. Hun ble også hentet av foreldrene sine.

Berusede og kranglete

På samme tiden måtte politiet ta seg av en beruset og kranglete mann i Fredrikstad sentrum. Han fikk streng beskjed om å komme seg hjem.

Så kom det melding om bråk på en adresse i Halmstad i Rygge. Politiet rykket ut dit og sørget for at en beruset mann ble sendt bort fra stedet.

En halvtimes tid senere var en mann i 20-årene i klammeri med dørvaktene på et utested i Sarpsborg. Han ble bortvist fra byens sentrum.

Noen minutter før klokken to måtte politiet ta seg av en beruset kvinne i 20-årene i Fredrikstad sentrum. Hun ble bortvist og ble anmeldt for ordensforstyrrelse.

Ved totiden ble en mann i 20-årene bortvist fra Sarpsborg sentrum. Politiet melder at han var kranglete og yppet til bråk. Samtidig ble en mann i 40-årene bortvist fra sentrum av Sarpsborg. Han var beruset og hadde opptrådt truende.

Noen minutter senere ble en mann i 40-årene anmeldt for urinering på offentlig sted i St. Mariegate i Sarpsborg.

Ved halv tretiden ble en beruset mann i 20-årene innbrakt fra Halden sentrum. Han ble anmeldt for ordensforstyrrelse på et gatekjøkken.

Samtidig ble en beruset mann i 30-årene bortvist fra Fredrikstad sentrum. Han hadde også vært kranglete mot andre.

Ved tretiden ble en kvinne bortvist fra Fredrikstad sentrum. Hun ble anmeldt for å ha slått en annen kvinne i ansiktet, noe som skal ha skjedd i Storgata.

I Askim ble en mann tatt hånd om i sentrum. Han ble innbrakt av politiet etter at han nektet å etterkomme politiets pålegg, forulempet andre og urinert på offentlig sted. Han overnattet i politiets lokaler.

Ved tretiden ble to menn anmeldt for bruk av narkotika på et utested i Askim. Operasjonssentralen ved Follo politidistrikt melder at begge innrømmer forholdet. Den ene mannen er fra Oslo, den andre fra Askim.

Høy musikk på morgenkvisten

Ved halv firetiden rykket politiet ut til en leilighet i Halden sentrum. Der var det nachspiel og patruljen sørget for at musikken ble dempet noen hakk.

Klokken fire fikk politiet levert en overstadig beruset kvinne på døra på Fredrikstad politistasjon. Det var en drosjesjåfør som kom med kvinnen. Hun tilbrakte resten av natten i politiets lokaler.

Ved femtiden fikk politiet melding om at en beruset mann hadde sovnet inne på en bensinstasjon i Fredrikstad sentrum. Patruljen fikk mannen på beina og han fikk beskjed om å komme seg hjem og sove.

Ved halv sekstiden måtte politiet rykke ut til Sperrebotn i Våler. Der var det også nachspiel med høy musikk. Musikken ble dempet etter pålegg fra patruljen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Halden i legevaktstrid

    Halden kommune frykter at kapasiteten på legevakten kommer til å bli sprengt hvis svenske pasienter strømmer dit. Etter at Strömstad Tidning på lederplass oppfordra svensker til å bruke akuttmottaket i Halden sier kommunalsjef Gina Anette Brekke i Halden "at hvis legevakten belastes ytterligere (…) så er det fare for at hele tjenesten bryter sammen."

  • Se 23.00-nyhetene

    Programleder: Lotte Olsen Jessa