NRK Meny
Normal

Murring i Moss etter Wang-exit

I Moss er det strid om hvem som har skylda for at toppidrettsskolen Wang forlater byen til fordel for Fredrikstad.

Video Wang flytter

Mandag ble det kjent at toppidrettsskolen Wang flytter fra Moss til Fredrikstad. I stedet for å vente på en løsning ved Melløs besluttet skolens styre å satse på lokaler ved Fredrikstad stadion.

– I det førstkommende formannskapsmøtet stiller vi spørsmål til rådmannen om administrasjonen har gjort det de kunne for å legge til rette for å beholde Wang i Moss, sier Høyres gruppeleder, Tage Pettersen.

LES OGSÅ:

Tror Wang bestemte seg for lenge siden

– Vi har jobbet i det tempoet som har vært mulig. Wang har jobbet parallelt med ett opplegg i Fredrikstad som de har hatt mer fokus på enn i Moss, sier kommunalsjef i Moss kommune, Bjørn Olavesen.

Ordfører i Moss, Paul Erik Krogsvold

Ordfører i Moss, Paul Erik Krogsvold mener Wang hadde bestemt seg for å flytte fra Moss for lenge siden.

Foto: Håvard Wien / NRK

Ordfører i Moss, Paul Erik Krogsvold, mener de ikke kunne gjort mer for Wang, og at skolen hadde bestemt seg for å flytte til Fredrikstad for lenge siden.

– Vi var villige til å bygge en helt ny skole til dem ved Melløs Stadion. Jeg forsøkte å kontakte styrelederen flere ganger, men fikk ikke noe svar. De hadde nok bestemt seg på et tidlig tidspunkt, og jeg synes de kunne gitt uttrykk for det tidligere. Da hadde vi spart administrasjonen for mye jobbing, sier Krogsvold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold 22:55

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ba sint mann om å gå

    Politiet har bortvist en sint mann i en butikk på Brødløs i Halden. Mannen var ikke ønsket der etter tidligere hendelser.