NRK Meny
Normal

Murring i Moss etter Wang-exit

I Moss er det strid om hvem som har skylda for at toppidrettsskolen Wang forlater byen til fordel for Fredrikstad.

Video Wang flytter

Mandag ble det kjent at toppidrettsskolen Wang flytter fra Moss til Fredrikstad. I stedet for å vente på en løsning ved Melløs besluttet skolens styre å satse på lokaler ved Fredrikstad stadion.

– I det førstkommende formannskapsmøtet stiller vi spørsmål til rådmannen om administrasjonen har gjort det de kunne for å legge til rette for å beholde Wang i Moss, sier Høyres gruppeleder, Tage Pettersen.

LES OGSÅ:

Tror Wang bestemte seg for lenge siden

– Vi har jobbet i det tempoet som har vært mulig. Wang har jobbet parallelt med ett opplegg i Fredrikstad som de har hatt mer fokus på enn i Moss, sier kommunalsjef i Moss kommune, Bjørn Olavesen.

Ordfører i Moss, Paul Erik Krogsvold

Ordfører i Moss, Paul Erik Krogsvold mener Wang hadde bestemt seg for å flytte fra Moss for lenge siden.

Foto: Håvard Wien / NRK

Ordfører i Moss, Paul Erik Krogsvold, mener de ikke kunne gjort mer for Wang, og at skolen hadde bestemt seg for å flytte til Fredrikstad for lenge siden.

– Vi var villige til å bygge en helt ny skole til dem ved Melløs Stadion. Jeg forsøkte å kontakte styrelederen flere ganger, men fikk ikke noe svar. De hadde nok bestemt seg på et tidlig tidspunkt, og jeg synes de kunne gitt uttrykk for det tidligere. Da hadde vi spart administrasjonen for mye jobbing, sier Krogsvold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg 08 får 7025 billetter

    Norges Fotballforbund har regnet ut hvor mange billetter som skal fordeles til de to lagene som skal spille cupfinale 3. desember. Sarpsborg 08 blir tildelt 7025 billetter, mens Lillestrøm får 8225. I tillegg legges det ut 2500 billetter for fritt salg. Sarpsborg kommer onsdag med mer informasjon om hvordan billettsalget skal foregå.