NRK Meny
Normal

Munchs mødre på NRK2 i dag

I kveld klokken 22.40 vises filmen «E. Munchs mødre» på NRK2. Filmen bygger delvis på Fredrikstad-forfatteren Torill Stokkans bok «Anene, kvinnene og livet», og den er produsert av Karivold film i Fredrikstad.

Torill Stokkan

Filmen «E. Munchs Mødre», som delvis bygger på Torill Stokkans bok «Anene, kvinnene og livet», vises på NRK2 i kveld.

Foto: Kathrine Brønn, NRK

Edvard Munchs mor Laura ble født i Fredrikstad i 1837. Hans tante Karen ble født i byen to år senere. Laura døde da Edvard var fem år gammel, og tanten Karen bosatte seg med svogerens familie og tok ansvar for både barneoppdragelse og husholdning.

Les mer: Om filmen «E. Munchs mødre»

Les mer: Nasjonalmuseets nettsider

Forfatteren Torill Stokkan skrev boken «Anene, kvinnene og livet» i 1996, en bok som handler mye om Munchs tilhørlighet til Østfold.

Filmen «E. Munchs mødre» handler om hvilken betydning moren og tanten hadde for maleren og hans kunstneriske utvikling. Filmen bygger delvis på Torill Stokkans bok fra 1996.

tv.nrk.no: Se filmen her. (fra 5. desember kl. 22.40)

Lars Ejnar Rasmussen regisserte filmen, og den er produsert av Karivold Film i Fredrikstad. Anniken Paulsen har laget musikken til filmen.

Filmen hadde premiere på Fredrikstad kino i juni, og i kveld kan vi altså se den på fjernsyn.

Video Ukjent Munch-minne

Et kulturminne som få kjenner til, for det er ingen synlige spor som viser at Edvard Munchs mor og tante var fra Fredrikstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • I ferd med å få kontroll på brannen

    Politiet melder at brannvesenet nå er i ferd med å få kontroll på brannen i Sefa-bygget i Sarpsborg. Det lokale brannvesenet får bistand av mannskaper fra flere andre kommuner i Østfold.

    Laster Twitter-innhold