NRK Meny
Normal

Mulig produksjonskutt ved Saugbrugs

Det kan bli produksjonskutt ved Saugbrugs, til tross for at Norske Skog torsdag la frem et milliardoverskudd.

Norske Skog Saugbrugs

Norske Skog skal lage mindre magasinpapir, men Saugbrugs ansetter flere folk.

Foto: Rainer Prang / NRK

Norske Skog skal lage mindre magasinpapir i år, men så langt er det ikke snakk om permitteringer i Halden.

- Foreløpig ingen grunn til at det skal bli permitteringer

Tvertimot er bedriften i ferd med å ansette flere folk, og det har vært mange søkere.

Video nsps_upload_2009_2_5_17_47_34_112.jpg

- Det er ingen spesiell grunn til å tro at det skal bli noen permitteringer. Det eneste forbeholdet er usikkerheten knyttet til verdenskonjunkturen. Foreløpig ser jeg ingen grunn til å være urolig for det, men vi kan selvsagt ikke utelukke noe, sier fabrikkdirektør Olle Axell.

Det er som følge av lavere etterspørsel i utlandet at Norske Skog skal kutte produksjonen av magasinpapir.

Og i forrige uke var det full stans på den største papirmaskinen på Saugbrugs for at ikke lagrene skal hope seg opp.

Det har skapt litt uro blant de ansatte, men Axell sier at det er normalt på denne årstiden.

- Lav etterspørsel på denne tiden av året

- Vi har hatt litt produksjonsstans i desember og i januar. Det er ikke spesielt uvanlig, for på denne tiden av året har vi ganske lav etterspørsel etter vårt produkt. Alle maskiner har stått rolig i perioder de to siste månedene. Det er både for å regulere tilgang og etterspørsel og for å regulere lagernivået i vårt system, sier fabrikkdirektøren.

Han forteller at utsiktene er gode for Saugbrugs, men medgir at situasjonen kan forandre seg siden bedriften er helt avhengig av eksport og dermed av økonomien ute i verden forøvrig.

- Avhengig av verdenskonjunkturen

- I utgangspunktet ser vi en god etterspørselsutvikling på sikt for vårt produkt. Vi har investert i vårt produkt og vi har en kvalitet som er på topp i verden. Det ser positivt ut for 2009 og 2010, men usikkerheten er jo verdenskonjunkturen og hva finanskrisen kan føre til med henblikk på etterspørselen. Blir det en annonsenedgang, påvirker det papirforbruket, og det påvirker igjen våre kunders bruk av papir. Så vi må hele tiden balansere tilbud og etterspørsel, sier Axell.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tekniske spor fra smuglerlager

    Politiet har sikret spor fra smuglerdepotet som ble avdekket nær svenskegrensa på søndag. Det bekrefter politiet i Halden. Det var en turgåer som snublet over smuglerdepotet hvor det ble funnet over 1600 liter øl, vin og sprit. De tekniske sporene er sendt inn til Oslo for analyse.

    Tollbeslag i skogen ved Kornsjø
    Foto: Tolletaten
  • Storseier for 08

    Dagens treningskamp mellom Sarpsborg 08 og FFK endte til slutt 4–0 til hjemmelaget. Kristoffer Normann Hansen, Rashad Muhammed, Ismaël Coulibaly og Gaute Vetti stod for skåringene.