NRK Meny
Normal

Mulig influensa hos Eidsberg-gris

Mattilsynet frykter at svineinfluensa kan ha brutt ut på en gård i Eidsberg.

Gris
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

- Vi har ikke fått bekreftet noe ennå, men det er tatt prøver av bestanden, sier Lars Erik Rondestveit i Mattilsynet.

Prøvene ble tatt sist onsdag.

Venter på prøvesvar

Gårdseieren fryktet at hun hadde svineinfluensa. Derfor fryktet Mattilsynet at grisebestanden kunne være smittet.

- Det er heldigvis ikke påvist svineinfluensa hos gårdseieren, men siden hun har en såkalt foredlingsbesetning, så er det strenge krav til hygiene, sier Rondestveit.

Kvinnen som driver gården, har kun avlsgriser. Mattilsynet håper å få svar på prøvene innen kort tid.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Grønt skifte i norsk industri

    Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen iverksetter nå et tiltak han kaller "Prosess 21" som skal bidra til et grønt skifte i norsk industri. Han mener industrien må være med på å løse klima- og miljøproblemene våre. Norge har allerede i dag noen av verdens mest miljøvennlige industribedrifter, blant annet Borregaard i Sarpsborg sier ministeren. I dag fikk ministeren se hvilke miljøvennlige tiltak bedriften tar i bruk i det daglige arbeidet.

  • Ny smuglertrend mener tollerne

    Sju polakker ble stoppet på grensa ved Svinesund med kort tids mellomrom i helgen, alle med for mye alkohol i bilene. Sjåførene ble pågrepet og varene inndratt. Kontorsjef i Tollregion Øst-Norge, Wenche Fredriksen sier dette er en ny trend å smugle på. -Stadig oftere blir smuglervarene fordelt på flere biler slik at mengden i hver bil blir mindre. – Til sammen beslagla vi over 1200 liter alkohol i disse bilene, men i hver bil var det ca. 200 liter. – Smuglerne tenker kanskje det er enklere å slippe unna kontroller på denne måten sier Fredriksen.