NRK Meny
Normal

Mr. Rallycross gratulerer Solberg

Søndag kunne Petter Solberg juble over å være verdensmester i to ulike bilsportgrener. Nå blir han hyllet av rallycross-legenden Martin Schanche.

Petter Solberg jubler og takker teamet etter at han fikk høre at han har blitt verdensmester i rall

Petter Solberg er tidenes første verdensmester i rallycross. Fra før er han verdensmester i rally.

Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix

Til tross for store problemer med bilen i finalen under VM-runden i Italia i helgen klarte Petter Solberg å sikre seg tittelen som verdensmester i rallycross, elleve år etter at han ble verdensmester i rally.

– Størst innen rallysporten

Rallycross-legenden Martin Schanche gratulerer Petter Solberg som tidenes første verdensmester i motorsportøvelsen.

– Det er jo flott. Han er jo den første som er verdensmester i både rally og rallycross. Det er bare å bukke og gratulere, sier han.

Schanche ble selv europamester i rallycross seks ganger, og syns det er stas at Solberg går til topps det første året det arrangeres VM i motorsporten.

– Er du først i verden så er du først i verden. Man kjører hverken rally eller rallycross på månen eller Mars. Så innenfor rallysporten er jo det størst, sier Schanche.

  • Her er rådene Martin Schanche hadde til Solberg før sesongen:
Den tidligere Rally-cross-stjernen Martin Schanche, tror Petter Solberg kan lykkes også som rally-cross-kjører. Men nå haster det for Solberg å få bilen klar. Hans nye karriere starter 1. Påskedag.

Solberg: – Like stort som rallytittelen

Petter Solberg la opp som rallyfører i 2012 og spydebergingen har siden konkurrert i rallycross med et eget team.

– Det er helt fantastisk. Jeg er dobbel verdensmester i to forskjellige grener, hva skal jeg si? Det er helt utrolig, sa han etter løpet.

Petter Solberg

Petter Solberg forteller at tittelen som verdensmester i rallycross henger høyt for han.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Solberg fikk kanskje større oppmerksomhet da han vant verdensmesterskapet i rally i 2003. Men selv om gårsdagens seier i rallycross er mindre prestisjetung, henger den høyt for Solberg.

– For meg personlig er det her like stort. Kanskje ikke for alle andre, men for meg har det like stor verdi, sier han.

Men det er ikke slutt enda for rallycrossføreren.

– Jeg har mye drømmer. Jeg kommer til å fortsette å kjøre, jeg er fortsatt bare i 30-årene, så jeg har en lang karriere foran meg, sier Solberg.

Lover fest i hjemkommunen

Det gjenstår fortsatt to VM-runder i rallycross før sesongen er over.

Når Solberg kommer til hjemkommunen Spydeberg blir det feiring, lover ordfører Knut Espeland.

– Vi må få lagt en plan for en skikkelig storstilt feiring, sier han.

Han er mektig imponert over Solberg.

– Jeg må gratulerer Petter utrolig hjertelig med den seieren som han nå har tatt. Det er til å klype seg i armen av. Det er utrolig gøy.

– Alle i Spydeberg har fulgt med og jeg har fulgt med på hvert løp som har gått og har gledet meg over alle seirene, sier Espeland.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lionel nummer fem i Elitloppet

    Den norske travstjernen Lionel endte på 5.-plass i finalen av Elitloppet søndag, etter å ha vunnet sin kvalifisering på ny norgesrekord. Seieren i kvalifiseringen sikret 230.000 kroner, mens premien for finaleplasseringen var på 92.000 kroner. Ifølge NTB var Lionel aldri med i kampen om seieren.

  • 8000 besøkte Spydeberg Rock

    Arrangørene bak Spydeberg Rock Festival anslår at de hadde totalt 8000 besøkende i helgen, skriver Smaalenenes Avis. Årets festival var den åttende i rekken.