NRK Meny
Normal

Motortrøbbel stoppet Henning

Motortrøbbel knuste Henning Solbergs drøm om å gjøre lillebror Petter selskap på seierspallen i Rally Hellas søndag.

Motortrøbbel stoppet Henning Solberg på den siste dagen av Rally Hellas
Foto: PHIL IPPARIS / AP

Han slet med motorproblemer på søndagens tre første fartsprøver. Selv om mekanikerne gjorde sitt beste for å løse problemet på service før ettermiddagens prøver, hjalp det ikke.

- Motoren stoppet flere ganger. Det var intet jeg kunne gjøre. På ett tidspunkt svingte jeg inn til siden og gikk ut for å se om jeg kunne fikse problemet.

- Da jeg satte meg inn igjen, fikk jeg ikke stengt døren. Nå føles alt tungt, sa Henning til wrc.com etter å ha tapt fem minutter på prøven og falt ut av kampen om de fremste plassene.

Kunne blitt historisk

Petter og Henning lå på 2.- og 3.-plass bak ledende Sebastien Loeb etter lørdagens etappe og kunne sørget for en historisk bragd med to brødre på seierspallen.

Petter kjører fortsatt bra. Før siste fartsprøve i rallyet holder han 2.-plassen i sin nye Subaru-bil, men han synes synd på storebror.

- Det er veldig synd på ham. Det har vært en drøm for oss å stå på seierspallen sammen. Han hadde uflaks, men han har gjort en veldig god jobb i helgen, sa Petter Solberg.

Loeb leder klart i sin Citron. Ingen problemer.

- Jeg tror ledelsen min er stor nok, men jeg må prøve å unngå feil, sa han.

Loeb er et drøyt minutt foran Petter Solberg, som igjen har snaut 50 sekunder til gode på Mikko Hirvonen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Misbrukte samfunnsstraff

    En 19 år gammel Fredrikstad-mann er dømt til fengsel i fire måneder. I fjor høst ble mannen dømt til å utføre samfunnsstraff. Nå har Fredrikstad tingrett funnet ham skyldig i forsøk på å stjele innholdet i safen i gjenbruksbutikken der han avtjente samfunnsstraffen.

  • Omstridt losbåtbase

    Den omstridte flyttingen av losbåthavna på Hvaler skal opp i et ekstraordinært formannskapsmøte i morgen. Selskapet Buksèr og Berging som har overtatt driften, ønsker en ny base på Vikerhavn for å spare drivstoff og kjøretid, men beboerne frykter støy fra båtene og økt bilkjøring til havna, skriver Fredriksstad Blad. Losbåtene ligger i dag på Skipstadsand.