NRK Meny
Normal

Motortrøbbel stoppet Henning

Motortrøbbel knuste Henning Solbergs drøm om å gjøre lillebror Petter selskap på seierspallen i Rally Hellas søndag.

Motortrøbbel stoppet Henning Solberg på den siste dagen av Rally Hellas
Foto: PHIL IPPARIS / AP

Han slet med motorproblemer på søndagens tre første fartsprøver. Selv om mekanikerne gjorde sitt beste for å løse problemet på service før ettermiddagens prøver, hjalp det ikke.

- Motoren stoppet flere ganger. Det var intet jeg kunne gjøre. På ett tidspunkt svingte jeg inn til siden og gikk ut for å se om jeg kunne fikse problemet.

- Da jeg satte meg inn igjen, fikk jeg ikke stengt døren. Nå føles alt tungt, sa Henning til wrc.com etter å ha tapt fem minutter på prøven og falt ut av kampen om de fremste plassene.

Kunne blitt historisk

Petter og Henning lå på 2.- og 3.-plass bak ledende Sebastien Loeb etter lørdagens etappe og kunne sørget for en historisk bragd med to brødre på seierspallen.

Petter kjører fortsatt bra. Før siste fartsprøve i rallyet holder han 2.-plassen i sin nye Subaru-bil, men han synes synd på storebror.

- Det er veldig synd på ham. Det har vært en drøm for oss å stå på seierspallen sammen. Han hadde uflaks, men han har gjort en veldig god jobb i helgen, sa Petter Solberg.

Loeb leder klart i sin Citron. Ingen problemer.

- Jeg tror ledelsen min er stor nok, men jeg må prøve å unngå feil, sa han.

Loeb er et drøyt minutt foran Petter Solberg, som igjen har snaut 50 sekunder til gode på Mikko Hirvonen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd på Lisleby

    Det har vært innbrudd i en blomsterbutikk på Lisleby, melder Fredrikstad Blad. Politiet forteller at det er knust et vindu, men vet ikke om noe er tatt. Det skal ha vært observert en mann og en kvinne i området like før hendelsen.

  • Sauer i veibanen

    Politiet melder om 30 sauer i veibanen på fylkesvei 114 ved Trøskenbru. Vegvesenet varsler at sauene er i en 80km/t-sone.