NRK Meny
Normal

Motorfestival på to og fire hjul

Rudskogen motorfestival har tiltrukket seg fartsglade bil- og motorsykkelentusiaster i helgen. Søndag ble siste løp i NM Superbike gjennomført og det ble kåret en Norgesmester.

NM i Superbike

Siste runde i NM i Superbike ble arrangert på Rudskogen søndag.

Foto: Werner Winlund / NRK

Carl Berthelsen fra Kristiansand er ny Norgesmester i Superbike. Siste løp i NM gikk av stabelen på Rudskogen i Rakkestad søndag formiddag.

Carl Berthelsen

Han har tidligere vunnet Nordisk mesterskap, men i dag ble han endelig Norgesmester. Carl Berthelsen kunne ta det rolig i det siste NM-løpet.

Foto: Werner Winlund / NRK

– Det kjennes helt ubeskrivelig godt. Det har vært 15 år med reising og mye stang ut, så dette føles godt, fortalte en fornøyd Berthelsen til NRK etter medaljeseremonien.

Kristiansanderen har tidligere vunnet Nordisk mesterskap, men han har aldri tidligere stått på toppen av pallen som Norgesmester. Søndag hadde han god kontroll og mente selv at det ikke gikk like fort som det vanligvis gjør rundt banen.

– Selve løpet var ikke så vanskelig, vi gikk hardt ut og skulle ha avstand til gruppen bak. Min hardeste konkurrent (Norvald Haaland, journ.anm.) fikk problemer med sykkelen, så vi fikk et godt sisteløp. Sesongen under ett har vært en kamp.

Helge Spjeldnes kjørte inn til en andre plass, mens Stig Flemming Jensen kapret tredje plassen i dagens løp.

Lite drifting

Rudskogen motorfestival har også bydd på flyshow, drifting oppvisning, shortcar-konkurranser og andre motorrelaterte aktiviteter.

Anders Heyn

Anders Heyn skulle gjerne sett at det var litt mer bil og drifting på Rudskogen i helgen.

Foto: Werner Winlund / NRK

– Det har vært veldig bra. Det er ikke helt som Gatebil, dette er litt mindre enn det har vært tidligere, forteller Anders Heyn som brukte søndagen på Rudskogen.

Han foretrekker kjøretøy med fire hjul og var ikke helt fornøyd.

– Gatebil er mer av det jeg er interessert i. Jeg liker drifting veldig godt og etter hva jeg har sett på programmet er det lite av det her. Motorsykkel er moro, men det er ikke som bil!

Det var likevel folksomt på Rudskogen motorsenter i solskinnet søndag.

– Det har vært bra. Litt velting og litt av hvert, det er bra, mener Ted Fiskerud.

Han passet på å få med seg siste løp i NM Superbike. Det kriblet litt i beina på motorsyklisten, som selv ikke har deltatt i noen løp.

– Det er jo ille for de som velter, men det er litt publikumsvennlig, smiler han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Kommunene har ansvaret

  Kommunene i Østfold har noe av ansvaret for at det er mange korridorpasienter ved Sykehuset Østfold. Det mener Tore Krogstad, klinikksjef ved kirurgisk avdeling ved sykehuset Østfold. Ansatte på to kirurgiske seksjoner har nylig sendt bekymringsmeldinger om korridorpasienter til Fylkesmannen.
  Krogstad sier at dersom de ikke hadde hatt utskrivingsklare pasienter liggende, ville det ikke vært korridorpasienter ved sykehuset.

  Korridorpasienter på Sykehuset Østfold
  Foto: Sykehuset Østfold
 • Kjørte moped i amfetaminrus

  En 40 år gammel sarping er dømt for å ha kjørt moped i amfetaminrus. Kjøringen endte med en ulykke der mannen ble alvorlig skadet.

  Sarpsborg tingrett har gitt 40-åringen en dom på fengsel i 75 dager, men han slipper å sone dersom han gjennomfører et program mot ruspåvirket kjøring.