Tatt med 17 kilo metamfetamin ved norskegrensen

Tre menn er dømt til fengsel i fem år, etter at de i oktober i fjor ble tatt på den svenske siden av grensen ved Ørje med 17,6 kilo metamfetamin.

Smuglet 17 kilo metamfetamin
Foto: Tollvesenet

De tre fikk sine dommer i Värmlands tingsrett i Karlstad i dag, melder Sveriges Radio Värmland.

De tre mennene, 24, 30 og 37 år gamle, er alle hjemmehørende i Litauen. De var på vei mot Norge da de ble stanset på den svenske tollstasjonen ved Hån. Det er tollstasjonen ved E18 på svensk side av grensen, noen kilometer øst for Ørje.

Kjørte i to biler

De tre kjørte to biler, men synes å være ifølge. Da de ble stanset ble det funnet ni kilo metamfetamin i den ene bilen. To uker senere ble bilen undersøkt grundigere, og da ble det funnet ytterligere åtte kilo av det narkotiske stoffet.

Mennene hadde kommet til Sverige via Danmark og over Öresundsbroen til Malmö samme dag. Ingen av dem erkjente straffskyld i tingsretten, men alle ble altså dømt.

Fem turer i løpet av høsten

Etterforskningen avslørte at de tre hadde tatt samme turen, via Danmark, over Öresund til Malmö og videre til Norge via E18 minst fem ganger i løpet av i fjor høst.

Ifølge dommen fra tingsretten skal de tre utvises fra Sverige når dommene er sonet. De får da ikke vende tilbake til Sverige før tidligst om ti år, melder Sveriges Radio Värmland.