NRK Meny
Normal

Mot mørk helg i Østfold

Det er fare for strømbrudd flere steder i Østfold det kommende døgnet. Årsaken er sterk vind.

Fortum
Foto: Rune Fredriksen / NRK

Det varsler strømleverandøren Fortum.

Frykter vinden

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Teien, er årsaken at det er meldt skiftende- opp til sterk kuling natt til lørdag.

- Meteorologisk institutt har varslet sørlig stiv kuling 15 meter per sekund fra i ettermiddag/kveld fredag. Lørdag vil kulingen øke til 20 meter per sekund.

- På grunn av den sterke vinden vil vi kunne oppleve strømbrudd i løpet natt til lørdag og lørdag formiddag. Vi har derfor trappet opp beredskapen og gjort tiltak slik at de av våre kunder som rammes vil være berørt så kort tid som mulig, skriver Teien i en pressemelding fredag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsatte vannverksak

    Aremark kommunestyre valgte i går å utsette behandlingen av vannverksaken, der 130 aremarkinger fikk en halv ukes frist til å betale nesten 19 000 kroner. Det skriver Halden Arbeiderblad. Politikerne mente at saken var for dårlig utredet.

  • FFK går mot millionunderskudd

    Fredrikstad Fotballklubb kan gå mot et underskudd på 3,7 millioner kroner i 2017, skriver Fredriksstad Blad. Det er sponsor- og billettinntektene som har sviktet denne sesongen. FFK kjemper en hard kamp for å unngå nedrykk fra 1. divisjon.