NRK Meny
Normal

Mot kald, men snøfattig jul i sørøst

Vi får klare oss med isflak og rim på trærne til jul. Det kan nemlig gå mot en kald men snøfattig jul i Sørøst -Norge.

Vinterstemning Fredrikstad

Vinterstemning i Fredrikstad.

Foto: Jan Henrik Ihlebæk / NRK

En trøst for oss i sør kan være at det i nord heller ikke ser ut til å gå mot noen hvit jul. Her blir det sannsynligvis mildvær og regn, melder meteorologisk institutt.

Snøfattig i år

- Det blir spekulasjoner siden julaften er helt mot slutten av langtidsvarselet. Men det ser ikke ut til å komme noe nedbør i Østfold eller resten av Sørøst-Norge.

- Heller ikke på Vestlandet vil det bli særlig nedbør slik det ser ut per i dag, sier vakthavende meteorolog Øyvind Johnsen til NRK.

I Nord-Norge blir være nærmest motsatt. Her kan nedbøren komme, men mildværet vil sannsynligvis holde seg. Dermed kommer nedbøren neppe som snø.

Tåkebanker

For kommende periode venter meteorologene tåkebanker mange steder i laverliggende strøk. I løpet av mandag vil imidlertid tåkebankene etter all sannsynlighet forsvinne.

- Det blir mer nordøstlig bris og kaldere. Fra onsdag mot julaften venter vi at det blir litt mildere i været igjen. Men vi vil sannsynligvis holde oss under null hele perioden, sier Johnsen til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Forskjellig eiendomsskatt

    Det vil trolig være forskjellig eiendomsskatt i de fem kommunene som blir til Indre Østfold i to år etter at de er blitt en kommune. Prosjektleder Bjørn Sjøvold anbefaler å søke departementet om å få beholde forskjellene i en overgangsperiode. Fellesnemnda skal diskutere saken fredag.

  • Vil støtte litteraturhus

    Litteraturhuset i Fredrikstad bør få en støtte på 300 000 kroner til driften neste år. Det mener et flertall i kultur- og næringskomiteen i fylkeskommunen. Fylkesutvalget skal avgjøre saken i dag.