NRK Meny
Normal

Mot bompenger i Moss

Mossepolitikere sier trolig ja til bompenger for å løse byens trafikkproblemer.

Bompenger
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

- Det er det eneste realistiske, sier ordfører Paul Erik Krogsvold før mandagens bystyremøte.

Har tro på flertall

Moss har store trafikkutfordringer gjennom byens sentrum. Det korker seg med kjøretøy som skal til og fra Jeløy og fergetrafikken som skal til og fra E6. Mandag kveld håper Paul Erik Krogsvold på et bystyre-ja til bompenger for å få fart på nye veiprosjekter.

- Jeg har en tro og et håp om at det blir et flertall for dette i bystyret, sier Krogsvold.

Vil ha folkeavstemming

Fremskrittspartiets gruppeleder, Erlend Wiborg, fnyser av forslaget, og krever folkeavstemming før bomstasjoner kommer opp.

- Vi kommer til å fremme et forslag om folkeavstemning slik at innbyggerne kan avgjøre det. Hvis de andre partiene sier nei til en slik avstemming, kommer vi til å stemme nei til bompenger

Ordfører Krogsvold mener imidlertid at denne saken er for følelsesladd til å la innbyggerne avgjøre gjennom en avstemning.

- Hvis det blir nei, hvem skal da gripe fatt i problemet, spør han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • USA vil bruke 90 mill. på Rygge

    USA vil bruke omkring 90 millioner kroner til å ruste opp Rygge militære flyplass, melder TV2.no. Bevilgningen er godkjent i USA, men det norske forsvarsdepartementet avviser at det er fattet noen beslutning om amerikanske investeringer på Rygge.

  • Trøgsting møter alvorlig tiltale

    En mann i 60-årene fra Trøgstad må i retten i Oslo over nyttår, tiltalt for besittelse av seksualiserte bilder av barn og forsøk på å begå seksuelle handlinger med en mindreårig. Ifølge tiltalen hadde han avtalt et møte med en 13 år gammel jente i februar, men da møtte i stedet en mann opp.