NRK Meny
Normal

Mosseveien og Østfoldbanen stengt i påsken

I påsken blir det buss for tog på Østfoldbanen. Samtidig blir Mosseveien inn mot Oslo stengt i perioder.

Buss for tog Østfoldbanen

Det blir buss for tog på Østfoldbanen i påsken.

Foto: Jan Henrik Ihlebæk

Statens vegvesen skal bygge nytt kryss ved Sydhavna i Oslo. I den forbindelse er det nødvendig å rive den gamle Sjursøya bru. Det fører til at jernbanelinjen blir stengt på stedet og det blir det buss for tog på Østfoldbanen i påsken. Samtidig blir inngående løp på Mosseveien stengt for trafikk i deler av perioden.

– Rivingen av Sjursøya bru er en komplisert jobb det ikke er mulig å gjennomføre uten å stenge jernbanen i de dagene prosjektet pågår, forteller Vegvesenets byggeleder Kjetil Fløtre.

Samordnet stenging

Jernbaneverket og Vegvesenet har blitt enig om å legge arbeidene til påsken, fordi dette er en periode med lite trafikk. Etter planen skal Østfoldbanen og Mosseveien være tilbake i drift på andre påskedag, mandag 6. april fra klokken tre på morgenen.

Det er svært trangt i anleggsområdet, og dette krever at entreprenøren må ta deler av Mosseveien i bruk som anleggsområde under rivingen.

– Dersom vi skal klare å få jobben gjort innenfor tidsrammen, må vi også snevre inn Mosseveien, forteller Fløtre. – Vi ser selvsagt at det gjør vondt verre i påskeutfarten, og beklager ulempen dette medfører for trafikantene.

Trafikkavviklingen i Bjørvika vil bli noe endret i anleggsperioden, blant annet får NSBs erstatningsbusser prioritet i lyskryssene i Dronning Eufemias gate.

Mosseveien stengt i perioder

Mosseveiens inngående løp stenges tirsdag 31. mars kl. 06.00 til onsdag 1. april kl. 06.00 og torsdag 2. april kl. 06.00 til lørdag 4. april kl. 05.30.

E18 inngående løp stenges ved Herregårdkrysset. Omkjøring skiltes via Ljabrudiagonalen.

Jernbanelinjen stengt i en uke

Togtrafikken på Østfoldbanen blir berørt hele påsken fra mandag 30. mars kl. 03.00 til mandag 6. april kl. 03.00. NSB kjører buss for tog på Østfoldbanen i denne perioden.

Jernbaneverket benytter anledningen til å få utført arbeider både på strekningen mellom Oslo S og Rygge på Vestre linje og på Østre linje til Mysen. Strekningene blir derfor stengt for togtrafikk og blir altså erstattet med busser.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 60 klager på Sykehuset Østfold

    I løpet av fire måneder har Sykehuset Østfold fått 60 klager, skriver VG. Dårlig behandling, korridorpasienter og neglisjering er innholdet i noen av klagene. Pasientombudet er bekymret over tilstanden.