NRK Meny
Normal

Vet ikke om han vil ofre ordførerjobb for stortingsplass

Når to av de tre høyrerepresentantene takker nei til gjenvalg, kan veien ligge åpen for vararepresentanten Tage Pettersen. Men mosseordføreren vet ikke om han vil forlate ordførerstolen.

Ordfører i Moss, Tage Pettersen

Ordfører Tage Pettersen i Moss er ikke sikker på om han vil bytte bort ordførerkontoret med en stortingsplass.

Foto: Anders Winlund / NRK

– Det å få lov til å være ordfører er et av de mest spennende tillitsvervene man kan ha. Akkurat i disse dager er vi til og med i forhandlinger om å bygge en ny kommune. Det å få lov å være med å styre en ny kommune er en veldig stor og spennende oppgave som ligger der fremme. Derfor har jeg sagt at jeg skal tenke meg veldig grundig om, og ikke gi et forhastet svar, sier Tage Pettersen.

Moss Avis skriver at veien er åpen for nominasjon av Pettersen, når det ligger an til utskiftninger i stortingsgruppa. Men Pettersen vil ikke uten videre bytte ut ordførerstolen med en stortingstaburett.

Setter ordførerjobben høyt

– Så du setter altså ordførerjobben minst like høyt som det å komme inn på Stortinget?

– Det vil jeg faktisk si. Det å få lov å være så nær de som velger deg som du er som ordfører, det er en veldig spennende jobb. Det skal mye til å overgå det, sier Pettersen.

I ti år har han hatt en tilknytning til Løvebakken, som vararepresentant. Han har møtt i nasjonalforsamlingen ved flere anledninger.

– Når både Bengt Morten Wenstøb og Eirik Milde nå har sagt nei til gjenvalg, kan det bety at det er litt tøffe arbeidsvilkår på Stortinget?

– Det er helt åpenbart tøffe arbeidsvilkår på Stortinget. Jeg har selv fått lov å møte en del uker for Ingjerd Schou i løpet av disse årene, og har følt på kroppen hva det betyr å være på Stortinget. Det handler selvfølgelig om totalbildet: familieliv, det å pendle og så videre. Det har helt sikkert bidratt til at de to dyktige herrene nå har vært i tenkeboksen og funnet ut at de har lyst til å gjøre noe annet.

Schou er soleklar toppkandidat

NRK har vært i kontakt med Schou for å høre hva hun kommer til å svare nominasjonskomiteen. Hun sier hun skal svare til komiteen innen fristen utgår.

Tage Pettersen vil ikke ta opp kampen med Schou om førsteplassen på stortingslista, dersom hun takker ja til renominasjon:

– Ingjerd er ubestridt toppkandidat, om hun ønsker å inneha den på stortingsvalglisten. Jeg tror hun kan være veldig trygg på at det ikke er noen østfoldinger som kommer til å utfordre henne på den plassen, dersom hun vil være med videre, sier Pettersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Maks 5 knop i Sarpsborg

    Sarpsborg kommune har innført en forskrift som begrenser farten nær holmer, skjær og land. På en avstand fra 150 meter er maksimalt tillatt hastighet 5 knop.

  • Lager kjølebokser til hjemlevering

    Kjølebokser til hjemlevering av mat testes nå ut hos 100 husstander i Moss. Gründere er i ferd med å etablere produksjon i Moss, målet er tilby markedet for hjemlevering av mat en løsning hvor varer kan leveres uten at folk er hjemme, skriver Dagens Næringsliv.