Mosseordfører: – Nå nærmer det seg krise

Det sier ordfører Tage Pettersen om fergetrafikken som nok en gang skaper problemer i byen. Trafikkøkningen som følge av brokollapsen i Vestfold skaper lange køer.


Det begynner å nærme seg en krise, sier ordføreren i Moss om fergetrafikken som nok en gang skaper problemer i i byen. Trafikkøkningen som følge av brokollapsen i Vestfold skaper lange køer.

Det blir stadig lengre køer ved fergeleiet i Moss. Ordføreren i byen er oppgitt.

Fergetrafikken har økt med 250 biler i døgnet siden kollapsen av Skjeggestadbrua på E18. Samtidig er den største ferga på verksted, og kun fire ferger betjener sambandet over Oslofjorden.

Ordfører i Moss, Tage Pettersen

Ordfører i Moss, Tage Pettersen, sier at det også er mer tragikk i gatene.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

– Sånn som situasjonen er nå er det nesten krise. Vi ser at oppstillingsplassen her er 98 prosent fullbelagt. Det gjenspeiles også i trafikken i gatene, sier ordfører i Moss, Tage Pettersen.

Må forvente kø

Men det er lite å gjøre, sier direktør i Statens vegvesen Østfold, Roar Midtbøe Jensen.

oar Midtbø Jensen, avdelingsdirektør i Statens vegvesen

Direktør i Statens vegvesen Østfold, Roar Midtbøe Jensen, sier at det er lite de får gjort.

Foto: Birger Kjøberg

– Vi får ikke gjort noe med situasjonen sånn som den er i dag. Vi utnytter den kapasiteten vi har så godt vi kan, sier han.

Folk må rett og slett forvente å stå i kø. Den største ferga er ikke tilbake før 15. mars.

Kapasiteten skal økes i årene fremover, men det blir ikke store endringer med det første.

– Etter 2017 vil det også bli vesentlig økt kapasitet på sambandet. Det vil bli opp til sju ferger på det meste, sier Midtbø Jensen.

– Håpløs situasjon

– Dette viser at Statens vegvesen må prioritere planmidler sånn at de kommer i gang med planleggingen, så vi også får startet byggingen av nye riksvei 19 i tunnel under byen vår, sier ordfører Tage Pettersen.

I mellomtiden er det mange som fortviler.

– Det er en håpløs situasjon å være vitne til. Det er dessverre bare det vi er, vitner til det som skjer, sier Pettersen.

Kø på Bastøferga

Slik ser det ut på kaia i Moss fredag kveld.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tiltalt for råkjøring på E6

    En 20-åring fra Fredrikstad er tiltalt for trusler og flere andre lovbrudd. Ifølge tiltalen truet han en kvinne med en softgun og en kniv og stjal en firmabil. Politiet målte bilen senere til en fart på over 180 kilometer i timen på E6. Han hadde heller ikke gyldig førerkort.

  • Dårlig brannsikring gir gebyr

    Rådmann i Sarpsborg vil gi et tømrerfirma et overtredelsesgebyr på kr 140 000 for å ha oppført en brannvegg som ikke hadde tilstrekkelig motstand mot brann. Byggearbeidene ble stanset fordi kommunen mente feil og mangler var så alvorlige at de kunne bety fare for liv og helse. Lederen firmaet som nå er konkurs, Sherko Tagaran sier til NRK at han ikke har skyld i feilene fordi han kun har fulgt tegningen fra eier og arkitekt