NRK Meny
Normal

Mosseordfører: – Nå nærmer det seg krise

Det sier ordfører Tage Pettersen om fergetrafikken som nok en gang skaper problemer i byen. Trafikkøkningen som følge av brokollapsen i Vestfold skaper lange køer.


Det begynner å nærme seg en krise, sier ordføreren i Moss om fergetrafikken som nok en gang skaper problemer i i byen. Trafikkøkningen som følge av brokollapsen i Vestfold skaper lange køer.

Det blir stadig lengre køer ved fergeleiet i Moss. Ordføreren i byen er oppgitt.

Fergetrafikken har økt med 250 biler i døgnet siden kollapsen av Skjeggestadbrua på E18. Samtidig er den største ferga på verksted, og kun fire ferger betjener sambandet over Oslofjorden.

Ordfører i Moss, Tage Pettersen

Ordfører i Moss, Tage Pettersen, sier at det også er mer tragikk i gatene.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

– Sånn som situasjonen er nå er det nesten krise. Vi ser at oppstillingsplassen her er 98 prosent fullbelagt. Det gjenspeiles også i trafikken i gatene, sier ordfører i Moss, Tage Pettersen.

Må forvente kø

Men det er lite å gjøre, sier direktør i Statens vegvesen Østfold, Roar Midtbøe Jensen.

oar Midtbø Jensen, avdelingsdirektør i Statens vegvesen

Direktør i Statens vegvesen Østfold, Roar Midtbøe Jensen, sier at det er lite de får gjort.

Foto: Birger Kjøberg

– Vi får ikke gjort noe med situasjonen sånn som den er i dag. Vi utnytter den kapasiteten vi har så godt vi kan, sier han.

Folk må rett og slett forvente å stå i kø. Den største ferga er ikke tilbake før 15. mars.

Kapasiteten skal økes i årene fremover, men det blir ikke store endringer med det første.

– Etter 2017 vil det også bli vesentlig økt kapasitet på sambandet. Det vil bli opp til sju ferger på det meste, sier Midtbø Jensen.

– Håpløs situasjon

– Dette viser at Statens vegvesen må prioritere planmidler sånn at de kommer i gang med planleggingen, så vi også får startet byggingen av nye riksvei 19 i tunnel under byen vår, sier ordfører Tage Pettersen.

I mellomtiden er det mange som fortviler.

– Det er en håpløs situasjon å være vitne til. Det er dessverre bare det vi er, vitner til det som skjer, sier Pettersen.

Kø på Bastøferga

Slik ser det ut på kaia i Moss fredag kveld.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Går for felles renseanlegg

    Styret i Frevar, Fredrikstads selskap for vann, avløp og renovasjon, sa tirsdag ja til planene om å bygge et felles renseanlegg for Fredrikstad og Sarpsborg, skriver Fredriksstad Blad.
    De to kommunene kan spare over 250 millioner kroner på et felles renseanlegg, i forhold til å ruste opp anleggene i begge byer. Nå er det opp til politikerne å avgjøre saken.

  • Ønsker flere øko-bønder

    Etterspørselen etter økologisk mat er nå så stor at bøndene ikke klarer å produsere nok. Sammenlignet med 2016 bruker vi nå fem ganger mer penger på økologisk mat.
    Prosjektleder i medlemsorganisasjonen Økologisk Norge, Markus Brun Hustad sier det er viktig at bøndene nå svarer med å produsere mer.