NRK Meny
Normal

Vil beholde beboerne ved Moss Mottak

Moss kommune ber om at familiene som har bodd lenge på Moss mottak får bli i Moss når mottaket stenger i januar.

Ordfører tage Pettersen i bystyret i Moss

Ordfører Tage Pettersen ønsker å beholde familiene som har fått oppholdstillatelse. Nå ber kommunen om lov til å bosette de som har bodd på Moss mottak.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Til sammen 56 av de 168 beboerne har fått oppholdstillatelse, og venter bare på kommunen.

– Moss vil gjerne ta imot og bosette minst 20 av dem, sier ordfører Tage Pettersen.

– Det vi har hatt fokus på nå er å se hva vi kan gjøre for beboerne som har fått opphold i Norge og hvorvidt vi kan bosette en del av de innenfor den kvoten Moss har fastsatt.

LES OGSÅ:

Positiv til kommunen

Moss skal bosette 20 flyktninger i 2014, og har også noen plasser igjen for 2013.

I dag skriver kommunen brev til integrerings- og mangfoldsdirektoratet og ber om at de får beholde og bosette minst 20 av personene som har bodd på Moss mottak:

– For familiene og for oss som kommune vil det være en vinn-vinn-situasjon å bosette mennesker som allerede har bodd lenge i byen vår. De kjenner tjenestetilbudet i byen vår og motsatt. Ikke minst er de godt integrerte i de lokalsamfunnene de bor. Sånn sett skal vi forsøke å legge til rette for at vi får avklart situasjonen til så mange som mulig så raskt som mulig.

Seksjonsleder i IMDI, Morten Tjessem, er positiv til å la så mange som mulig bli i Moss.

– Hvis Moss kommune har muligheten til å bosette mange innen utgangen av januar, så er det ingen ting i veien for at Moss kommune kan gjøre det, sier seksjonsleder Morten Tjessem i mangfolds- og inkluderingsdirektoratet.

Beboerne ved Moss mottak bor i vanlige leiligheter rundt om i kommunen, og mange er allerede godt integrert når de får opphold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold 18:50

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 18:50.
  • Bruker sirene for å finne skadet

    Politiet har fått melding om en mann som har skadet seg i skogen i Hobøl. Mannen skal befinne seg i nærheten av fylkesvei 120, og politiet bruker sirena på politibilen for å lokalisere ham. Røde Kors er tilkalt for å hente ham ut.