Moss vant 7-3

Det var et "nytt" Moss som gikk på banen søndag på Melløs. 7-3 ble Hønefoss sendt hjem med.

Jonas Krogstad (t.v.), Moss fotballklubb
Foto: Alvin Holm/www.mossfk.no

Forrige søndag ville trener Geir Bakke trekke seg i Moss FK etter tapet mot bunnlaget Hødd.

Etter seieren over Hønefoss, med hele 7-3 på Melløs søndag, er trolig Bakke glad for at ingen ville at han skulle gi seg i klubben.

Det løsnet på Melløs

Med tap i dag hadde Moss bare ligget 2 poeng over nedrykkstreken. Både spillerne og trener Geir Bakke hadde dette i bakhodet, da de entret banen søndag.

Men i stedet for å stivne, og tenke feig fotball og tre poeng, pøste Moss inn mål i en offensiv kamp det vil bli snakket lenge om i Moss.

- Vi har lagt opp til en taktikk som gutta skal følge opp til denne kampen. Vi har brukt denne uka til å trene på den, sa trener Geir Bakke på klubbens hjemmesider før kampen.

Taktikken holdt og det løsnet virkelig mot Hønefoss.

Vanskelige kamper

Moss møter Follo neste runde, og Follo "selger seg ikke billig". Erland Johnsens lag ledet 2-0 borte mot Sogndal søndag, men måtte reise hjem med 2-2 etter en scoring fire minutter på overtid. Follo har overrasket flere topplag i serien.

Moss skal også ut mot både Bodø/Glimt og Strømsgodset mot slutten av serien, og med det Moss presterte på Melløs søndag mot Hønefoss, kan serieavviklingen bli veldig morsom.

Moss – Hønefoss 7-3 (3-0)

Melløs stadion, 1498 tilskuere

1-0 Jon André Fredriksen (7)

2-0 John Muiruri (38)

3-0 Fredriksen (45)

4-0 Jonas Krogstad (56)

5-0 Steffen Nystrøm (63)

5-1 Benny Olsen (70)

5-2 Thomas Øverby (straffe 79)

6-2 Steffen Lilleng (90)

7-2 Steffen Nystrøm (90)

7-3 Thomas Øvreby (90).

Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar.

Gult kort: Jon André Fredriksen, Moss

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skal vurderes av Riksantikvaren

    Vikingpipa og det gamle fyrhuset i Askim er til vurdering hos eksperter hos Riksantikvaren, melder Smaalenenes Avis. Det er Østfold fylkeskommune som har bedt Riksantikvaren om å uttale seg om kulturminnets nasjonale verdi.

  • Kjørte beruset i morgentimene

    En bilist i 60-årene ble stanset klokken 07.30 i Askim sentrum, og ble målt til rundt 0,8 i promille. Mannen ble tatt inn til stasjonen for prøver.