NRK Meny
Normal

Moss tapte for Godset

Opprykksklare Strømsgodset vant 1-0 hjemme mot Moss søndag.

3701 tilskuere på Marienlyst stadion i Drammen fikk oppleve kun en sjanse i første omgang, da Peter Kovacs misset alene med keeper etter 31 minutter.

Ingen av lagene viste godt spill i 1. omgang, og det stod 0-0 ved pause.

Allerede opprykksklare

Det gikk nærmere 30 minutter av 2. omgang før tok kampen tok seg noe opp.

Moss hadde en kjempesjanse fem minutter før slutt, men John Anders Husøy skjøt over fra kort hold.

Godsets mål kom ved toppscorer Mattias Andersson. Han  scoret på straffespark.

Strømsgodset leder med 61 poeng, fem poeng ned til Aalesund på 2. plass,  med to kamper igjen i årets 1. divisjon. Også Aalesund er på det nærmeste klare for opprykk.

Aalesund vant 2-0 borte mot opprykksrival Bodø/Glimt søndag.

Bak de to tetlagene ligger Bryne (50), BodøGlimt (47) og Hønefoss (45).  Hvilket av de tre lagene som skal spille kvalifisering mot tredje dårligste lag fra Tippeligaen er helt åpent.

Moss ligger midt på tabellen 38 poeng og er dermed ute av striden både om en plassering blant de tre beste, men også ute av nedrykkstriden.

Moss møter nå Bryne i neste kamp hjemme på Melløs.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Sarpsborg har solgt midtbanespiller

  Olav Øby har signert en kontrakt med 1. divisjonsklubben Kongsvinger. Det melder Sarpsborg 08 på sine nettsider. – Det er ikke snakk om store summen. Den er vel egentlig som symbolsk å regne, for vi unner Olav dette. Han fortjener å være i en klubb som satser på ham, sier sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08.

 • Nortura varsler kutt

  Nortura varsler at selskapet må redusere bemanningen med 300 personer. Kuttene skal tas over tre år for å bedre det økonomiske resultatet, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg til Dagens Næringsliv.
  Nortura har blant annet store anlegg i Hærland og Sarpsborg. Ansatte lokalisert over hele landet blir berørt, ifølge konsernsjefen.

  Nortura Hærland
  Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK