Moss stakk av med seieren

Moss FK tok tre viktige poeng i kampen mot nedrykk da de tok i mot Sarpsborg 08 i årets jevne utgave av 1. divisjon.

Sarpsborg 08

Einar Kalsæg mot Sarpsborg 08

I en kamp som hadde alt var det hjemmelaget som trakk det lengste strået og stakk av med seieren.

Sarpsborg har denne høsten vært 1. divisjons formlag, men søndag gikk de på sitt andre tap på 13 kamper siden Roar Johansen tok over som trener.

Les: Fullt kampreferat

Se: Tabeller og resultater 1. divisjon

Moss har i år ligget lenge på en middels plassering i 1. divisjon, og tre poeng i dag kan vise seg å bli veldig avgjørende i kampen mot nedrykk

Kampen

Første omgang var preget av store sjanser til begge lag, men det var også en god del feilpasninger. Det var ingen tvil om at begge lagene ville stikke av med 3 poeng fra dette lokal-oppgjøret.

22. min: Det var den tidligere moss og FFK-spilleren Bjørnar Johannesen som først sendte gjestene i ledelsen med en fin lobb midtveis i første omgang.

Sarpsborg hadde et lite tak på kampen, og de ledet allerede corner-statistikken 4-0.

28. min: Men det tok ikke lang tid før Fabien Vidalon utlignet for hjemmelaget etter et frispark slått av Tommy Edvardsen.

Sarpsborg 08 var sikre med ballen på motstanderens banehalvdel og de spilte i sin kjente offensive stil som Roar Johannesen har lyktes med siden han tok over laget.

36. min: Sarpsborg tok nok en gang ledelsen, denne gangen ved Joachim Jørgensen. Etter litt småpill innenfor hjemmelagets 16-meter kom Jørgensen til avslutning og sendte til tilreisende supporterne i jubelrus.

Men heller ikke denne gangen var gleden langvarig.

43. min: Kun to minutter før pause var Fabien Vidalon frempå nok en gang, også denne gangen skapte hjemmelaget sjansen etter en dødball. Vidalon sto plassert på bakre solpe og headet ballen sikkert forbi Sarpsborg målvakt Pål Magnus Stensholt og i mål.

Se også: Fullt kampreferat

Andre omgang

Andre omgang var ikke preget av like mange sjanser som de første 45. minuttene. Men Moss var frempå ved noen annledninger i motsetning til Sarpsborg som ikke klarte å spille seg forbi hjemmelagets bakre rekke.

64. min: Thomas Klaussen sendte Melløs-stadion i jubelrus da han midtveis i andre omgang sendte hjemmelaget i ledelsen. Målet kom da han plukket opp en retur fra Stensholt og satt den enkelt i mål.

Kun tre minutter senere fastsatte John Muiruri resultatet til 4-2 i vertenes favør etter en fin pasning som åpnet opp Sarpsborg-forsvaret.

I minuttene som gjenstod jaktet gjestene en scoring, men de kom aldri innenfor 16-meteren til et sterkt Moss-forsvar.