NRK Meny
Normal

Moss risikerer spillerflukt

MFK sendte mandag ut permitteringsvarsel til de ansatte. Nå kan klubben miste flere spillere.

MFK

Det er mulig at flere mossespillere forlater klubben, tror forsvarsspiller Tommy Edvardsen. Han er selv klar for nye utfordringer, sier han.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Moss Fotballklubb har ikke penger til å lønne sine ansatte.

Spillere kan si opp

Klubben fikk i helgen inn penger som redder den fra konkurs, men mandag ble det likevel sendte ut permisjonsvarsel til de ansatte.

Nå kan MFK risikere at spillerne sier opp.

I dag pakket midtbanespiller Vladan Grujic sine saker og reiste hjem til Bosnia. Han kommer ikke tilbake.

Men han trenger heller ikke være den siste som forlater klubben, for dersom det gjøres alvor av permisjonsvarselet, står spillerne fritt til å si opp jobben sin.

- Trenger noe nytt

Forsvarsspiller Tommy Edvardsen er en av spillerne som vurderer dette.

- Ja, det gjør jeg. Jeg har vært i Moss fem år og føler at jeg trenger noe nytt. Det kan godt hende at det er flere som vil benytte seg av det, sier Edvardsen.

Han forteller at det kom som en kraftig overraskelse da spillerne mottok permitteringsvarselet mandag morgen.

- Det kom jo som et sjokk da vi kom på treningen på mandag og fikk beskjed om at det ikke var noen penger likevel. Det var litt av et sjokk for alle sammen, sier Edvardsen.

- Hadde ikke noe valg

Daglig leder i Moss, Frode Andresen, sier at klubben ikke hadde noe annet valg. Han mener at dette er nødvendig for å redde klubbens videre drift.

- Når jeg ser at vi antakeligvis får et problem fordi vi har en inntektssvikt, da føler jeg at jeg som ansvarlig leder ikke har noe annet valg enn å varsle om at her vil det komme et problem. Så vi ber om et pusterom. Og skal vi anse oss selv som profesjonelle, må vi ta profesjonelle grep, selv om det kanskje ikke er like hyggelig, sier Andresen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stort jernalderfunn i Rygge

    Arkeologer har funnet rester av rundt femti hus og femten graver i området ved Carlberg gård, Dilling og Såstad i Rygge. Det skriver Moss Avis. Utgravingene skjer i forbindelse med utbyggingen av nytt jernbanespor.

  • Kontroll på brannen

    Brannvesenet i Moss har kontroll over brannen i Dyreveien. I følge politiet har brannen startet i en røykvarsler med batteri som lå i et skap. Skader på skap, klær og tak.