NRK Meny
Normal

Moss kommune skal ruste opp Melløs

Bystyret i Moss har vedtatt at Melløs Stadion skal rustes opp slik at arenaen tilfredsstiller fotballforbundets krav.

Melløs Stadion
Foto: Espen Torgersen / NRK

Norges fotballforbund krever en rekke utbedringer for at Moss fotballklubb skal kunne spille i førstedivisjon kommende sesong.

– Vi har et bredt flertall med posisjonen sa,t Høyre og KrF. Det skal også legges til rette for å legge wang inn i en bygningsmasse i tilknytning til Melløs, forteller ordfører i Moss, Paul Erik Krogsvold.

Etter handlingsplanen som ble lagt frem i bystyret, skal Melløs Stadion være en lisensgodkjent arena innen første april 2011.

LES: Moss FK beholder lisensen

Usikre på kostnadene

Hva kostnaden blir for prosjektet er fortsatt uvisst.

– Det er vanskelig å si. Vi er usikre i forhold til lisenskravene som Norges Fotballforbund har og hvor mye vi kan legge inn i eksisterende bygningsmasse, forteller Krogsvold.

MKEiendom har tidligere utarbeidet et overslag som viser at det vil koste i overkant av 41 millioner kroner å oppgradere Melløs hvis de følger handlingsplanen som er utarbeidet.

LES OGSÅ: Avis sendte Moss FK ned

Legger ikke inn leilighetskompleks

– Det vært så mye usikkerhet rundt ny stadion. Nå hastet det å få på plass en løsning og det vi sørget for i bystyret i dag, konkluderer ordføreren.

Kommunen kommer ikke til å legge inn noe leilighetskompleks i stadion, noe som har figurert i tidligere planer.

Mandag ble det klart at Moss FK allikevel beholder lisensen for å spille i 1. divisjon denne sesongen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 18.50: Se Østfold-nyhetene her

  • Kontroll på skogbrann

    Brannmannskapene som har jobbet i hele dag med å slokke skogbrannen i Trøgstad, har nå kontroll på brannen. – Brannårsak skal være lynnedslag, forteller brannsjef, Bjørn Stolt, til Smaalenenes Avis. Det vil foregå ettersokking på stedet de neste par dagene.