NRK Meny
Normal

Moss godtar ikke tap av lisens

Fotballklubben anker lisensnemdas avgjørelse.

Jan Andre Solvang

Styreleder i Moss Fotballklubb, Jan Andrè Solvang, opplyser i en pressemelding at Moss kommer til å anke lisensavgjørelsen.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Det sier styreleder Jan Andrè Solvang. Klubben kommer til å anke NFF sin beslutning og håper på en god dialog i denne prosessen.

– Vi er uenig i den tolkningen NFF har lagt til grunn for at vi ender opp med neg egenkapital. Vi må ta avslaget til etterettning og gå i dialog med forbundet og anke beslutningen. Forhåpentligvis kan anken helle i vår favør, sier han til NRK.no.

LES OGSÅ:

Kom overraskende på klubben

I en pressemelding opplyser klubben følgende:

«Etter at NFF hadde gått igjennom vårt emisjonsprosjekt i fjor høst ble vi gjort oppmerksom på at vi ikke kunne skrive opp spillerrettigheter i den konsoliderte balansen. Det er følgelig tatt hensyn til og er i den konsoliderte egenkapitalen eliminert med 3,9 millioner kroner.

Etter at vi sendte inn informasjonen den 14.januar har vi også blitt gjort oppmerksom på at vi i tillegg står i fare for å måtte eliminere øvrige kommersielle rettigheter på kr. 5.760.000,- i sin helhet. Dette kom overraskende på oss, da Moss Fotballklubb de siste årene har balanseført kommersielle rettigheter med kr. 3.000.000,-.»

Klikk her for å lese hele pressemeldingen til MFK

Emisjonen som styringsverktøy

– Vi har brukt emisjonen som et styringsverktøy i forhold til å sikre positiv egenkapital. Vi har også jobbet ut fra den erfaringen vi har fra tidligere. Vi er bedre stilt 2010 enn det klubben har vært på lenge.

– Det er et paradoks at vi ikke får lisens i år, når alt er bra, legger han til.

I desember valgte Moss Fotballklubb å permittere alle ansatte. I følge Solvang er ikke dette aktuelt nå.

– Driften fortsetter som vanlig. Vi anker og håper komme å komme i mål. Nå skal det jobbes hardt og målrettet fra klubbens side, frem til vi får se resultatet etter at anken er behandlet.

LES OGSÅ:

Mener økonomien er god

– Den 14. januar skulle dere overbevise NFF om at dere hadde positiv egenkapital ved årsskiftet. Hva er det som tilsier at dere skal klare å overbevise dem denne gang?

– Vi håper å få presentert vår sak og få forståelse for at økonomien i Moss faktisk er god, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Dårligere for Borregaard

    Borregaardkonsernet leverte et dårligere resultat for andre kvartal i år, sammenlignet med i fjor, skriver Dagens Næringsliv. Resultatet endte på 159 millioner kroner før skatt, var 34 prosent lavere enn i andre kvartal i fjor. Resultatet er preget av prispress, tøff konkurranse og økte kostnader, opplyser selskapet.

    Borregaard fra lufta
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Drukningsulykke i Rygge

    En livløs mann ble oppdaget i vannet på Festestranda i Rygge rett før klokka 14, skriver Moss Avis. Et vitne sier at tre personer kastet seg i vannet og fikk ham på land hvor det ble startet livredning. Mannen ble hentet med luftambulanse. Mannens tilstand er ikke kjent, ifølge politiets operasjonssentral.