Morgan: - Tøft for familien

FFK-sjefen mener media har tråkket over alle grenser og at han står uten vern.

Morgan Andersen
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Morgan Andersen legger ikke skjul på at de siste ukene har vært en påkjenning for hans nærmeste.

- Festningen vår

- Ungene har gradvis har vent seg til det. De er inneforstått med at media er en del av hverdagen. Men de er også klar over at livet er annerledes enn det som kommer frem i media. Jeg synes de har et reflektert forhold til media, som ikke betyr noe i livet for dem, sier FFKs administrerende direktør til ffktv.no.

Derimot har det vært en større påkjenning for kona han.

- Det har vært tøft for familien og tøft for kona mi. Det er hun som er festningen hjemme for oss alle og hun tar det innover seg.

Bekymret for lederstillinger

 - Jeg prøver å ha et åpent og greit forhold til media, og hele tiden å tenke at en journalist skal gjøre jobben sin – og ha respekt for det. Men jeg føler at media de siste årene har tråkket over alle grenser som finnes. Det finnes ingen grenser lenger, og vi har ingen vern, fortsetter Andersen.

Han er bekymret for at mediakjøret kan hindre flinke folk i å ta lederverv.

- Jeg tror det er færre som tør å påta seg viktig jobber i fotballklubber og andre stillinger i samfunnet hvis dette fortsetter. Det finnes ikke menneskelighet igjen og nyhetshverdagen har båret galt avgårde. Det komersielle styrer alt, sier han videre i intervjuet med ffktv.no.

Han mener folk som velger å ta en lederjobb, gjør det fordi de synes jobben er morsom..

- Men det blir helt feil når media skal bestemme agendaen.

Gjensidig tillit

Selv er ikke Andersen bekymret for at media skal "ta" ham.

- Jeg vil ikke sutre og er ikke opptatt om media skal ta meg eller ei. Men jeg kjenner meg aldri igjen på det som står på trykk. Det må være en balanse av tillit som gjør at du forstår de dagene folk er uenige med deg og de dagene folk synes du gjør noe bra.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Telenor sliter på Aspedammen

    Telenor innrømmer at de har problemer med å få reparerte bruddet på telefonlinjene til Aspedammen i Halden kommune. Telenor må ha sikkerhetsmannskaper på plass, ettersom arbeidene skal skje ved jernbanelinja. Det er dette som tar tid, ifølge kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

  • Erstatningssak om Hankø-hytter

    Selskapet Hankø Utvikling og staten møtes nå i retten i en erstatningssak. Det er utbyggeren som krever erstatning for at byggeprosjektet med utleiehytter i Hankøsundet ble forsinket som følge av at Fylkesmannen i 2017 nektet igangsettelse, skriver Dagens Næringsliv.