NRK Meny
Normal

Morgan refser landslagssjefen

Stjernen-trener Morgan Andersen er ikke nådig i sin kritikk av landslagstrener Roy Johansens vraking av Anders Myrvold til OL.

Morgan Andersen instruerer Stjernen
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

– Nå må vi verne om Anders Myrvold. Dette er svært tøft for ham. Her har vi har satt i gang en rehabiliteringsprosess blant annet i samarbeid med Roy Johansen, og så kommer dette. Jeg frykter at dette vil sette prosessen i fare, sa Stjernen-trener Morgan Andersen til NTB.

Roy Johansen mener at dette er en intern sak og vil ikke gå ut med hva 34-åringen har gjort.

LES: Myrvold ikke OL-aktuell

Tilliten brutt

– Jeg vil gå så langt som å si at tilliten til Roy ikke eksisterer lenger når han går ut og sier at Anders skal ha brutt landslagets interne regler.

– De reglene vil jeg gjerne se, og jeg vil gjerne se det som viser at han har brutt noen regler, påpekte Andersen.

Stjernen-treneren har hatt en dialog med både sportssjef i ishockeyforbundet, Petter Salsten, og landslagstrener Roy Johansen underveis. Stjernen-treneren mener deres uttalelser spriker.

LES OGSÅ:

Brukt som eksempel

– Han har gitt 16 år av sitt liv for landslaget, og Roy har selv, for ikke lenge siden, brukt Anders i sine foredrag som eksempel på et forbilde som har stått opp for andre og gått i krigen for Norge. Hva som har skjedd som har endret på dette vil jeg gjerne se, sier Andersen.

Johansen snakket i forrige uke to ganger med Myrvold.

– Som klubbtrener liker jeg heller ikke at landslagsledelsen innkalte Anders til to hastemøter på de samme dagene vi skulle møte Storhamar og Vålerenga i viktige seriekamper. De respekterer ikke oss som klubb, tordnet Andersen.

LES: Myrvold fikk sin revansje

– Drømt om OL

For første gang siden 1994 er Norge kvalifisert til en OL-turnering, og en slik turnering er det eneste Stjernen-backen ikke har deltatt i. Han står bokført med 62 offisielle landskamper og har spilt 33 kamper i NHL.

– Anders har drømt om OL siden han var liten, og nå er han bedre enn noen gang, sa Andersen.

Roy Johansen har ikke besvart NTBs henvendelser onsdag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: