NRK Meny
Normal

Mor og sønn tatt med 44,7 kilo hasj

En belgisk mann og hans 55 år gamle mor skulle til Oslo for å besøke familie. Narkotikahunden «Hatrick» sørget for endrede reiseplaner.

Hasj

I gulvet under setene fant tollerne nesten 45 kilo hasj.

Foto: Tollvesenet

Hasj

I alt ble det funnet 40 pakker med hasj, med en total vekt på 44,72 kg.

Foto: Tollvesenet
Hasj

En narkotikahund snuste seg frem til hasj.

Foto: Tollvesenet

Det var den 30 juli de to ble stanset for kontroll på E-18 i Indre Østfold. Tollerne reagerte på at sjåføren virket litt urolig, så det ble besluttet å ta personer og bil inn for nærmere kontroll.

– Narkotikahunden «Hatrick» var på jobb denne ettermiddagen og han markerte solid i fremre del av bilen, opplyser kontorsjef ved Ørje tollkontor, Gro Lene Gundelsby.

Bilen ble deretter skannet og røntgenbildene viste uregelmessigheter i området hunden påviste.

– Kontrollen av bilen avdekket hasjpakker i golvet foran begge framseter. I alt ble det funnet 40 pakker med hasj, med en total vekt på 44,72 kg.

De to ble overlevert til Politiet, som etterforsker saken. NRK.no har ikke lykkes å få politiet i tale.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Finne klar for FFK

    Den finske midtstopperen Mikko Vitikko er klar for Fredrikstad fotballklubb. Det skriver Fredriksstad Blad. Finnen har prøvespilt for FFK, og overbeviste såpass at han ble tilbudt en toårskontrakt.

  • Dømt for rekruttering til IS

    Ubaydullah Hussain er i Borgarting lagmannsrett dømt til ni års fengsel blant annet for å rekruttere Thom Aleksander Karlsen fra Halden til terrororganisasjonen IS. Han er også dømt for IS-medlemskap og ytterligere ett tilfelle av terrorrekruttering.

    Ubaydulla Hussain