NRK Meny
Normal

Mor med baby på armen slått helseløs

En mann er dømt for å ha slått kona 5-6 ganger og rispet henne med en nøkkel, mens hun holdt deres fire måneder gamle baby på armen.

Fredrikstad tingrett
Foto: Stephan Reis / NRK

Fredrikstad tingrett skriver i dommen fra i går at kvinnen i realiteten ikke hadde muligheter til å forsvare seg. Siden hun hadde babyen på armen, kunne hun ikke bruke armene til å beskytte seg, og hun hadde dårlige muligheter til å flykte.

Retten skriver at det hele «får karakter av mishandling».

Rispet med nøkkel

Med flere vitner i nærheten, skal den 24 år gamle mannen den 8. august i år ha slått sin kone fem til seks ganger med knyttet hånd. Han skal sparket henne like mange ganger og lugget henne i håret.

Ifølge tiltalen og dommen brukte han en nøkkel til å rispe opp konas rygg. Han skal også ha holdt en kniv mot hodet hennes.

Alt dette skjedde mens hun holdt deres fire måneder gamle baby på armen.

Forsvarte seg ikke

Vitner som hadde fått med seg mesteparten av episoden, kunne fortelle at det ikke virket som om kvinnen gjorde motstand, men at hun forsøkte å beskytte datteren

Volden fant sted i deres hjem i Fredrikstad.

For mishandlingen fikk mannen 45 dager i fengsel.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.