NRK Meny
Normal

Montelius vurderer anke

– Vi deler ikke rettens vurdering av korrupsjonsbeskyldningen.

Asbjørn Montelius i retten

Asbjørn Montelius vurderer å anke dommen fra tingretten.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli

I går ble det kjent at rådmannen i Halden, Gudrun Haabeth Grindaker, er frikjent for ærekrenkelser mot tidligere byggesaksleder Asbjørn Montelius.

Ifølge Halden Arbeiderblad vurderer Montelius å anke dommen.

Rådmann Haabeth Grindaker og hennes forsvarer Cato Schiøtz

Rådmann Gudrun Haabeth Grindaker blir forsvart av Cato Schiøtz.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

Montelius gikk til sak mot Halden-rådmannen fordi han hevder å ha blitt utsatt for beskyldninger om korrupsjon.

– Vi deler ikke rettens vurdering av korrupsjonsbeskyldningen. Vi er overrasket over at retten ikke har vurdert koblingen mellom korrupsjonsbeskyldningen og muligheten for politianmeldelse fra kommunens side, sier Montelius sin advokat Helge Skaaraas til avisa.

Haabeth Grindakers advokat, Cato Shiøtz, sier at det er sjelden injuriesaker vinnes så knusende som dette.

– I dommen får Montelius også kritikk for å ha trukket fram flere elementer enn de som er relevante for saken. Saksøker har trukket opp for brede rammer, mener han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvde å smugle butikkinnredning

    En estlender ble i går ettermiddag stanset med 17 kolli med butikkinnredning på vei inn i landet over Ørje. Innredningen skulle videre til et firma, opplyser sekssjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted til NRK. Varene er deponert, slik at firmaet kan hente de senere hvis det blir klart at de har handlet i god tro. Sjåføren må betale et forelegg på 25.000 kroner, opplyser politiet til Smaalenenes Avis.

  • Dømt for seksuell omgang med barn

    En mann fra Buskerud er i Halden tingrett dømt til 14 års forvaring, for flere tilfeller av seksuell omgang med mindreårige. Mannen brukte sosiale medier til å komme i kontakt med unge jenter, og manipulerte flere av dem for å skaffe seg seksualiserte bilder og seksuell kontakt. Han ble frikjent for syv tiltaltepunkter, som handler om vold og trusler. Advokaten hans, Knut Angrim Øvergaard, sier straffeutmålingen vil bli anket.