NRK Meny
Normal

Momentum går nye veier for å nå ungdom

I år er sju 17-åringer er engasjert for å hanke inn jevnaldrende til den nordiske biennalen for samtidskunst som åpner i Moss på lørdag. Men først må man fysisk finne veien inn.

I år er sju 17-åringer er engasjert for å hanke inn jevnaldrende til den nordiske biennalen for samtidskunst som åpner i Moss på lørdag. Men først må man fysisk finne veien inn.

Momentum får i år hjelp av ungdommer. Foto/redigering: Odd Skjærdal.

For det første som møter en på den åttende Momentumbiennalen, er et rom fullt av tåke. Det er et av verkene Mina Angeloff skal få jevnaldrende interessert i.

Mina Angeloff

Mina Angeloff er en av sju blikkåpnere på biennalen.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

– Jeg tror dette har vært det aller letteste å selge inn. Med en gang du kommer inn, kommer du til et stort, tåkelagt rom, og da blir folk interessert.

Hun er en av sju 17-åringer Momentum samarbeider med for å få ungdom til å komme på den nordiske biennalen for samtidskunst.

– Det er en gruppe som ikke kommer hit av seg selv. Vi må på en eller annen måte hanke dem inn, og da er det beste at ungdom hanker inn dem på sin egen alder, sier informasjonsleder, Maria Havstam.

Tunnelsyn er tema for årets Momentumbiennale. I et av verkene, som også har sin egen mobilapp, paranoiaapp, får man føle overvåking på kroppen. Det blir også naturformer i syntetisk hår, brennesler som kommuniserer og svevende objekter.

Se bilder fra biennalen her:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To trafikkulykker ved Solbergtårnet

    Politiet melder om to trafikkulykker ved Solbergtårnet i Skjeberg. En moped og en bil har kollidert. Mopedisten ble lettere skadet. Det var også et sammenstøt mellom to biler bare 100 m unna. Her var det ingen personskade.

  • Kan måtte flytte legevakta

    Begynner folk fra Strømstad å bruke legevakta i Halden som sin lokale legevakt, kan det i verste fall medføre at den må flyttes. Det sier kommunelege i Halden Halvard Bø. En lederartikkel i Strømstads Tidning oppfordrer folk å bruke legevakta i Halden. Blir det for stor pågang må Halden samarbeide med en større kommune i Østfold og kanskje flytte legevakta, sier Bø.