NRK Meny
Normal

Momarkedet kan være berget

Stor konkurranse fra festivaler i distriktet har ført til at Momarkedet har tapt terreng de siste årene. Nå stiller fylkeskommunen og kommunen opp for å berge markedet.

Dame Edna

Eidsberg kommune og Østfold fylkeskommune stiller opp i spleiselag for å berge Momarkedet. Her ser vi Dame Edna på Momarkedet.

Foto: Momarkedet

Mysen og omegn Røde Kors går nå inn i et spleiselag med Eidsberg kommune og Østfold fylkeskommune for å få markedet på rett kjøl igjen.

Klikk her for å se Momarkedet gjennom tidene

Må tenke nytt

Fungerende daglig leder i Momarkedet; Freddy Hagen, mener det tradisjonsrike Røde Kors-arrangementet trenger hjelp for å tenke nytt.

- Jeg tror vi trenger hjelp til å se endringer. Dessuten må vi ha fagfolk inn som kan se hva som er trender i tida og hva som kan trekke markedet fremover, sier Hagen.

Publikum svikter

Momarkedet sliter med sviktende publikumsinntekter.

Rundt 72.000 besøkte Momarkedet i år. Det er 7% mindre enn året før.

Mysen og omegen Røde kors klarer ikke flere underskudd. For å komme ut av en negativ trend må det tenkes nytt.

Redningen

Mysen Røde kors vil engasjere et eksternt konsulentfirma til å utføre en analyse av selve konseptet. Det vil koste 300.000 kroner.

Dermed kommer drahjelp fra Eidsberg kommune og fylkeskommunen som en redning.

Inger Christine Torp som er leder for opplæring-, kultur- og helsekomiteen i fylkeskommunen, har stor tro på at de skal få det tradisjonsriket markedet på rett kjøl.

- Vi vil nå gå inn i et slikt samarbeid for å gjøre de markedstilpasningene som må til slik at markedet kan være den kulturbæreren som det har vært i Østfold, sier Torp.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 18:50

  • Det må bevilges mer penger

    -Vi løser ikke problemene på Sykehuset Østfold uten å bruke mer penger. Det sier Arbeiderpartiets Stein-Erik Lauvås. I dag var det møte mellom Østfoldbenken på Stortinget og sykehusets ledelse og tillitsvalgte. Lauvås er enig med flere fra sykehuset i at akuttmottaket må bygges ut. -Det må penger til for å løse den daglige driften, bemanningen må stå i stil til hva slags oppgaver som skal løses og dette er helsestatsrådens ansvar, sier Lauvås.