NRK Meny
Normal

Moe: - Vi får fasiten i løpet av et års tid

Fylkeskommunens samferdselsleder er spent på om Østfoldsykehuset får nok busser.

Olav Moe

Samferdselssjefen i Østfold tror de skal kunne håndtere busstrafikken til og fra det nye Østfoldsykehuset.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Samferdselskomiteens leder Olav Moe (KrF) både håper og tror kollektivtilbudet til det nye sykehuset blir godt nok, men han kan ikke garantere noe.

Opprinnelig var det planlagt med 1250 parkeringsplasser ved sykehuset, som skal huse 3.000 ansatte og et stort antall klienter og andre besøkende.

Vil ha flere parkeringsplasser

Helseminister Bent Høie har vært klar på at det er opp til sykehuset og lokale myndigheter å selv fastsette tallet på parkeringsplasser. Sykehusstyret kommer trolig til å søke om 300 flere parkeringsplasser ved det nye sykehuset, men likevel må opp mot 40 prosent av brukerne basere seg på kollektivtransport.

Moe håper og tror at Østfold Kollektivtrafikk vil klare å håndtere dette.

– Vi bruker mellom 15 og 20 millioner kroner i året på å få etablert kollektivtilbudet, så vi satser tungt og håper det gir resultater, sier Moe

– Vi håper at vi klarer å levere så mange busser og seter. Men det gjenstår å se. Vi får fasiten i løpet av et års tid.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Ta ditt ansvar

    -Tekstmelding-saken er en lei sak for Senterpartiet. Det sier leder i Østfold Sp, Simen Gjølsjø. Senterpartiet har fortsatt ikke fått klarhet i hvem som sendte den sjikanerende tekstmeldingen til Liv Signe Navarsete og i dag ble saken politianmeldt. Meldingen det dreier seg om ble sendt under en hyttetur i 2016 der ti senterpartimenn var samlet. Gjølsjø håper den skyldige står fram og tar sitt ansvar.

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.