Hopp til innhold

Hjemmeslakt for Nasse

Nå kan Nasse og Dagros slippe å bli stuet inn på trailere på sin sin siste reis. Et prøveprosjekt med mobile slakterier i Oslo, Akershus og Østfold starter i første halvdel av 2008.

Illustrasjonsbilde: Gris på slakteri
Foto: Lise Åserud / Scanpix

I Hordaland og Sogn og Fjordane er et prosjekt med mobil slakt drevet i vel et år.

Mobilslakt vil si at slakteriet kommer til gården, og dyrene behøver ikke fraktes lange avstander for å bli slaktet.

Målet er å utvikle en god mobil småskalavirksomhet i samsvar med trygg og kortreist mat. Tanken er at når flere dyr avlives på gården, gir det optimal dyrevelferd og kjøttkvalitet.

Prøveprosjekt i 2008 

Mobilslakt AS ønsker å prøveslakte i Østfold, først på nyttåret 2008, skriver Fylkesmannen i Østfold på sine nettsider.

Dersom det er husdyrprodusenter som kan tenke seg å være med å prøveslakte, vil det bli etablert samarbeid med bonden og kompetansenettverket for småskalaprogrammet på Matforsk og verdiskapningsprogrammet fra mat.

Les også Griseskrotter sperrer E39

Fylkesmannen i Østfold har innkalt til et informasjonsmøte den 15. november, der prosjektet med mobilslakt vil bli presentert. 

Les også  Griseuflaks

Møtet skal være et skritt på veien til å få lokale varianter av kjøttprodukter fra Østfold ut på markedet gjennom hele året eller i sesonger.