Mistenkt for menneskesmugling

To personer blir avhørt av politiet i dag, mistenkt for å ha hjulpet fem tsjetsjenere inn i landet.

 

Jernbanestasjonen i Fredrikstad
Foto: Ness, Rune Petter / SCANPIX

Politiet tror ikke de to tsjetsjenerne som ble stanset på utenlandstoget ved Fredrikstad jernbanestasjon i går, driver med organisert menneskesmugling.

Sju tsjetsjenere ble 2. juledag pågrepet på jernbanestasjonen i Fredrikstad, mistenkt for menneskesmugling.

To personer sitter nå i arrest i Fredrikstad, mistenkt for å ha forsøkt å smugle fem tsjetsjenere inn i landet. 

Tatt i rutinekontroll

De sju ble pågrepet i forbindelse med en av Tollvesenets rutinekontroller.

- Det er Tollvesenet som har hatt rutinekontroll på toget fra Sverige. Der kom de over sju personer av tsjetsjensk herkomst, sier operasjonsleder Trond Puck i Østfold politidistrikt.

Siden personene ikke kunne identifisere seg, ble politiet tilkalt, og de sju ble pågrepet på Fredrikstad jernbanestasjon i 15:30-tiden onsdag ettermiddag.

Avhøres torsdag

To av tsjetsjenerne hadde lovlig opphold i Norge, og politiet mistenker at disse to har forsøkt å smugle de fem andre inn i landet.

- De to som asylsøkerne var sammen med, har fått oppholdstillatelse i Norge. De mistenkes for å ha hjulpet disse inn i landet. De fem som søker asyl, er brakt videre til politiets utlendingsenhet i Oslo, sier Trond Puck..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Telenor sliter på Aspedammen

    Telenor innrømmer at de har problemer med å få reparerte bruddet på telefonlinjene til Aspedammen i Halden kommune. Telenor må ha sikkerhetsmannskaper på plass, ettersom arbeidene skal skje ved jernbanelinja. Det er dette som tar tid, ifølge kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

  • Erstatningssak om Hankø-hytter

    Selskapet Hankø Utvikling og staten møtes nå i retten i en erstatningssak. Det er utbyggeren som krever erstatning for at byggeprosjektet med utleiehytter i Hankøsundet ble forsinket som følge av at Fylkesmannen i 2017 nektet igangsettelse, skriver Dagens Næringsliv.