NRK Meny
Normal

Mishandlet sønnen i fire år

Faren mishandlet sønnen, nektet ham mat og solgte medisinene hans. Mannen er nå idømt to års fengsel.

Mishandlingen skjedde fra gutten var 11 til han var 15 år. I løpet av de fire årene ble sønnen grovt mishandlet, og han ble tidvis nektet mat.

Han måtte også se på at faren mishandlet hunden til familien.

Den 42-årige faren er i Halden tingrett nå idømt to års fengsel, og har også fått kontaktforbud mot sønnen i to år. Gutten får 100.000 kroner i erstatning.

Ble nektet mat

Den 42-årige faren nektet ofte sønnen mat. For å få nok å spise, måtte sønnen dermed spise i smug uten at faren visste om det.

Han lagde derfor spaghetti som han gjemte i en isboks, så faren ikke skulle oppdage det.

Gutten er også allergisk mot hvetemel. Faren tok imidlertid sjelden hensyn til dette, og dermed ble sønnen ofte dårlig etter å ha spist maten han fikk.

Solgte medisinene

Både 42-åringen og sønnen lider av ADHD, men sønnen ble ofte fratatt medisinene sine. Faren pleide isteden å spise tablettene selv eller selge dem til andre.

Faren vekket iblant sønnen midt på natten, og tvang ham til massere ham i flere timer. Ved andre anledninger ble gutten skjenket full, ved at faren helte sprit i brusen hans.

Gutten ble også vitne til mishandling av familiens hund, og måtte se på at faren både sparket hunden og skrek den i ørene. Ved en anledning pustet 42-åringen hasj inn i hundens snute.

Juling etter farfarbesøk

Hos farfaren hadde gutten et tilfluktssted. Faren hadde ved en anledning nektet gutten å oppsøke farfaren, men gutten dro likevel.

Da han kom hjem, ble han angrepet. Faren slengte ham i gulvet, og dro ham over gulvet etter øreflippene og bena. Han forsøkte deretter å sperre gutten inne i en bod, og kun kraftig motstand gjorde at sønnen unngikk å bli innestengt.

Etter denne hendelsen betrodde gutten seg til farfaren, som slo alarm om forholdene. Barnevernet grep inn, og farfaren og og farmoren er i dag fosterforeldre for gutten.

Kortvokst grunnet sult

Gutten, som nå er 16 år, sliter med følgene av farens mishandling. Etter flere år med mangel på mat, er han svært liten i vekst for sin alder.

Også puberteten er forsinket, grunnet forholdene han har levd under de siste årene.

Gutten har trolig også fått posttraumatisk stressyndrom etter opplevelsene.

– Ingen formildende omstendigheter

Påtalemyndighetene pekte på at farens vanskelige oppvekst, rusproblemer og utfordringer som alenefar, kunne være formildende omstendigheter i saken.

Retten mente at overgrepene mot sønnen var så alvorlige at disse omstendighetene ikke kunne tas hensyn til.

Dommen var i samsvar med aktors påstand.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke i Rygge

    Alle nødetatene er på vei til en trafikkulykke på E6 i Rygge. Ulykken skal ha skjedd i nordgående retning, opplyser politiet på Twitter.

  • Gressbrann i Rakkestad

    Brannvesenet har rykket ut til en gressbrann i Ørneveien i Rakkestad. Øst 110-sentral skriver samtidig på Twitter at de minner om totalforbudet mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark.