NRK Meny
Normal

Stumpet sigarett i ansiktet på funksjonshemmet kvinne

En mann fra Fredrikstad er denne uken dømt til ett år og seks måneders fengsel for mishandling av en funksjonshemmet kvinne.

I tillegg til å slå å sparke kvinnen ved flere anledninger har Fredrikstad tingrett denne uken funnet det bevist at mannen har stumpet en sigarett i ansiktet hennes.

Gjentatt mishandling

Kvinnen har den uhelbredelige nevrologiske sykdommen multippel sklerose (MS), som rammer sentralnærvesystemet. Dette fører til at hun har problemer med å bevege seg på grunn av lammelser og nedsatt førlighet i kroppen.

Mannen er dømt for å ha dyttet kvinnen slik at hun har falt gjentatte ganger over en periode på flere uker i desember i forfjor og januar i fjor, han har slått henne i ansiktet og på kroppen flere ganger over en periode i januar i fjor.

Ved et tilfelle stumpet han ifølge tingrettens dom også en sigarett i ansiktet hennes.

Stjal fra kvinnen og brukte narkotika

Nå har Fredrikstad tingrett dømt den 46 år gamle gjerningsmannen, som allerede har sonet tretten dager i varetekt, til halvannet års ubetinget fengsel, samt til å betale saksomkostninger på 10.000 kroner.

I tillegg til voldsdommen er han dømt for kjøring i ruspåvirket tilstand, tyveri av 3.000 kroner fra kvinnens konto, og for flere tilfeller av bruk og oppbevaring av mindre mengder narkotika.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mange snur på E6

    Etter mange meldinger om biler som snur på E6, har en patrulje fra Politiet i Follo tatt førerkortet fra person som rygget på E6 i Ås.Det skriver Politiet på Twitter.

  • Navn på syvåring frigitt

    Det var den syv år gamle Abdirahman Abdiriza Abdullahi som ble funnet død i folkeparken i Askim natt til onsdag. Politiet friga navnet på syvåringen i ettermiddag i samråd med familien.