NRK Meny
Normal

Minus ble til pluss

Kommunerevisjonen viste et 2010-regnskap med et underskudd på åtte millioner kroner. Men Halden-politikerne godkjente et regnskap som viste seks millioner i pluss.

Halden kommune
Foto: Rainer Prang / NRK

I gårsdagens formannskap godkjente flertallet i Halden kommuneregnskapet for 2010 med et resultat på seks millioner i pluss. Selv om kommunerevisjonen mener det egentlige resultatet er åtte millioner i minus.

Arbeiderpartiets Svein Olaussen mener det ikke er spesielt dramatisk.

– Det er ikke noe spesiellt at det er dissens mellom administrasjonen og revisor, sier han.

Synes det har foregått mye rart

Men så enkelt er det ikke for Venstre. Roar Günther Andersen er bekymret for at revisorens merknader ikke blir tatt hensyn til.

– Revisor har påpekt at dette ikke er i tråd med regnskapsskikken som skal følges i kommuner. Det har foregått mye rart i denne kommunen - det er det ingen tvil om, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Over 12 000 dårlige betalere

    7,3 prosent av folk i Østfold har en eller flere inkassovarsler eller andre betalingsanmerkninger. Det viser tall fra betalingsselskapet Lindorff, offentliggjort av Dagsavisen. Bare Finnmark har en høyere andel enn Østfold. I de fire største kommunene har til sammen 12 407 personer en total gjeld med anmerkninger på nesten 1,6 milliarder kroner.

  • Stor sprik i avfallsgebyr

    Rømskog kommune hadde det dyreste årsgebyret for avfallstjenester av alle kommunene i Østfold i 2017/2018, viser KOSTRA-tallene. Totalt var årsavgiften på 3 204 kroner. Sarpsborg kommune hadde de laveste gebyrene, på 1 552 kroner.

    Tipping av avfall
    Foto: Østfold Energi