NRK Meny
Normal

Hedret Knut Torbjørn Eggen før kampen

Fredrikstad og Rosenborg hedret Knut Torbjørn Eggen med applaus før kveldens kamp.

Video Minnemarkering for Knut Torbjørn Eggen

Minnemarkering for Knut Torbjørn Eggen

Knut Torbjørn Eggen spilte en sentral rolle i begge klubbene. Først som spiller i Rosenborg der han fikk med seg 280 obligatoriske kamper og vant tre seriemesterskap i perioden 1978- 1991.

Eggen kom til Fredrikstad som trener i 2001 og satt både klubben og byen på hodet da han to år senere førte FFK til eliteserien.

Høydepunktet kom likevel i 2006 da Eggen førte Fredrikstad til cupgull etter 3- 0 seier mot Sandefjord på Ullevaal. Dette ble hans siste kamp som FFK trener.

Før kveldens oppgjør mellom de to lagene, ble Knut Torbjørn Eggen hedret med applaus fra de to lagene, og publikum, mens bilder av den tidligere treneren og spilleren gikk over storskjermen på Fredrikstad stadion.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FFK hedrer Knut Torbjørn Eggen

Fredrikstads supportere hedret Knut Torbjørn Eggen med både banner og applaus.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Flere norske fotballprofiler har skrevet om markeringen på Twitter i kveld.

– Skikkelige frysninger på ryggen under hedringen av Knut Torbjørn Eggen. En stor mann som alltid hadde et smil og en kommentar på lur, skriver Aalesund-spiller Jo Nymo Matland.

– Rørende og verdig markering og hyllest til Knut Torbjørn Eggen foran kampen i Fredrikstad. En kjempe som er sterkt savnet av mange, mener Lars Tjærnås.

I 1984 slo FFK ut Rosenborg av kvartfinalen i cupen etter omkamp. I den første kampen, som endte 3–3 på Fredrikstad stadion lagde Eggen straffespark til Fredrikstad. Fredrikstad ble cupmester samme år.

Les også:

Mer enn en fotballtrener

Raymond Kvisvik

Tidligere Fredrikstad-spiller Raymond Kvisvik er full av beundring for sin tidligere trener og venn.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX
Nils Arne Eggen og Knut Torbjørn Eggen

Nils Arne Eggen holdt en sterk tale i begravelsen til sønnen.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Eggen blir av alle som kjente ham beskrevet som et varmt og engasjert menneske.

Raymond Kvisvik, som hadde Eggen som trener både i Moss og i Fredrikstad beskriver ham som den største treneren i Norge og som mer enn bare en fotballtrener.

– Han brydde seg om mennesket Raymond, sier han til FFKs egne nettsider.

En annen som hyller Eggen er dagens FFK trener Tom Freddy Aune, som mener at Eggen er hovedgrunnen til at klubben har blitt en profesjonell klubb og at FFK nå er i eliteserien.

Knut Torbjørn Eggen døde 20 februar 2012 og ble 52 år gammel. I begravelsen i Rygge kirke i mars holdt faren Nils Arne Eggen en sterk og rørende tale til sønnen.

– Det står på kransen at jeg er stolt av deg, og det er jeg virkelig. Jeg er stolt av at du utviklet deg til å bli det gode medmennesket du var, men også i kampen mot sykdommen som du bar på. Til slutt ble smertene dine så ille at angsten din for å leve ble større enn for å dø. Jeg skjønner det, og jeg aksepterer det, for jeg vet at du har fått fred, sa Eggen.

Også tidligere kollega Roar Stokke, sokneprest Tor Bjørn A. Osberg og sportslig leder for Rosenborg, Erik Hoftun var blant de som talte under begravelsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kuttet strømstolpe i to

    I en trafikkulykke på Rokkeveien kuttet en personbil en strømstolpe i to før den havnet i en hage 150 meter unna. En person er kjørt bort i ambulanse, melder Halden Arbeiderblad.

  • Trafikkulykke i Halden

    Nødetatene er på vei til Rokkeveien i Halden, der det har vært en trafikkulykke. Skadeomfanget er ukjent.