NRK Meny
Normal

Ministeren vil vurdere fjordtunnel

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete vil vite alt om alternativene til ferge mellom Moss og Horten.

Bastø Fosen
Foto: Odd Borgestrand / NRK

Samferdselsministeren var i Horten i dag og på brygga i Vestfold-byen fortalte Navarsete at hun har tatt første skritt i prosessen.

– Jeg har gitt Vegdirektoratet beskjed om å starte arbeidet med en konseptvalg-utredning, sier Navarsete.

Hun medgir at behovet for en ny løsning er stort.

– Ferjesambandet Moss-Horten er det mest trafikkerte i landet, og et eventuelt fast vegsamband vil bety mye for folk og næringsliv i de to fylkene.
En konseptvalg-utredning vil ta for seg behovet for et slikt samband og ulike alternativ, sier Navarsete videre i en pressemelding.

LES: Mest kø ved Moss-Horten

Nøye planlegging

Samferdselsministeren understreker at prislappen på prosjektet vil bli svært høy - og at det er grunnen til at man må planlegge og kvalitetssikre nøye på forhånd.

I en rapport fra Statens Vegvesen fra mars 2008 konkluderes det med at en vei-tunnel mellom Moss og Horten vil koste opp mot fem milliarder kroner .

– I statlige investeringsprosjekter som er beregnet til å koste over 500 millioner kroner blir kvalitetssikringa gjort på oppdrag fra Samferdselsdepartementet og Finansdepartementet, står det i pressemeldingen.

Dyrere med bro

I samme rapport fra Statens vegvesen har man også sett på muligheten for en broforbindelse mellom Jeløy og Horten.

Det vil koste godt over 15 milliarder kroner, og vegvesenet mener det er helt urealistisk.

Forarbeidet skal være klart til neste rullering av Nasjonal transportplan, det vil si ved fremleggingen av stortingsmeldingen om Nasjonal transportplan 2014-2023.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber om å slippe ut av fengsel

    25-åringen fra Østfold som drepte kjæresten Alexandra på en hytte på Flå i fjor, ber om å få slippe ut av varetekt mens han venter på at ankesaken skal komme opp i retten. Det skriver Dagbladet. Mannen ble dømt til 13 og et halvt år i fengsel i mars, men anket dommen. Ankesaken skal opp i november, og han har bedt om å få bo hos besteforeldrene sine frem til saken skal opp igjen.

  • Vannlekkasje funnet i Hobøl

    Lekkasjen på hovedvannledningen i Hobøl er funnet og det er bare noen få husstander som ikke har vann. Det sier Christine Strømsæther, daglig leder ved Hobøl vannverk SA. På morgenen i dag var store deler av nordre Hobøl uten vann.