NRK Meny
Normal

Mills: Overhodet ingen fare

Gasslekkasjen ved Mills er ufarlig, sier konsernets kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus.

Gassalarm Mills

Politiet sperret av veier i området ved Borgarveien, før det ble klart at den lekkende kjemiske blandingen var ufarlig.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

– Dette skjedde i renseanlegget i femtiden, forteller kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Mills Da.

Netcoms kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus

Mills Das kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus sier det ble blandet sterke vaskemidler i renseanlegget, noe som førte til en rutinemessig varsling av nødetatene.

Foto: Pressefoto / Netcom

– Der bruker vi kraftige midler for å få renset avløp slik at ikke vi tetter ledningsnettet i Fredrikstad. Her er det da en slags syre som har blitt blandet med et annet vaskemiddel, noe som selvfølgelig ikke skal skje. Da oppsto det en saltrik vanngass, forteller Vederhus.

– Det er ikke farlig for mennesker. Men det er rutine å tilkalle nødetatene når slike ting skjer. Nå har de gjort sine kontroller og vi har gjort våre, så nå kan vi starte produksjonen igjen.

Politiet meldte også for få minutter siden på Twitter at situasjonen på Mills er avklart. Det har ikke dannet seg giftige gasser eller vært noen eksplosjonsfare, og alle tiltak avvikles nå.

Politiet vurderte underveis å evakuere nærområdene rundt, der det blant annet befinner seg flere andre forretningsbygg og et eldresenter.

Stolte på politiets vurdering

Virksomhetsleder Lillian Rosten ved Østsiden sykehjem sier de ble varslet da NRK ringte dem i morges.

– Dere tok kontakt på mobiltelefon da jeg var på vei til jobb. Jeg ble litt overrasket, men samtidig tenkte jeg at politiet er så profesjonelle at vi ville ha blitt varslet hvis sykehjemmet var i fare.

– Vi er et sykehjem med 64 pasienter, så jeg var noen minutter i tvil. Men når jeg ankom sykehjemmet og så at det var stille og rolig, så slo jeg meg til ro med at vi nok ikke var i noen faresone.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannvesenet minner om bålforbud

    Brannvesenet i Sarpsborg har slukket et bål ved Hafslund kirke. De minner om bålforbudet som gjelder fra 15. april til 15. september.

  • Se nyhetene fra Østfold

    Programleder: Martin Tangen Schmidt.