NRK Meny
Normal

Svindleltiltalt hevder han var dypt deprimert

Den tidligere Statens vegvesenansatte som er tiltalt for å ha svindlet vegvesenet for seks millioner kroner, hevder han var dypt deprimert og hadde store personlige problemer da han lurte til seg pengene.

Statens Vegvesen

Den tidligere Vegvesen-ansatte har i følge tiltalen jukset med fakturaer og latt arbeidsgiver betale for private utgifter. Han har også latt arbeidsgiveren betale for lyd- og musikkutstyr til flere millioner kroner.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Millionsvindelen i Vegvesenet kommer opp i retten i dag.

En tidligere ansatt i Vegvesenet er tiltalt for grov økonomisk utroskap.

Ifølge tiltalen har mannen over en periode på to og et halvt år svindlet Statens Vegvesen for nesten seks millioner kroner.

Tiltalen lister opp både gjennomførte og planlagte bedrag. Svindelen skal ha foregått fra mars 2004 til Sarpsborg-mannen ble pågrepet av politiet i november i fjor.

Lyd- og musikkutstyr

Juksing med fakturaer og private innkjøp er belastet arbeidsgiveren ifølge tiltalen. 

Finansiering av bilavtaler ved hjelp av forfalskede dokumenter, og  samarbeid med en kamerat for å få utbetalt penger fra en fiktiv millionfaktura hører også med i tiltalen. 

Den tidligere Vegvesen-ansatte har også latt arbeidsgiveren betale for lyd- og musikkutstyr til flere millioner kroner. 

Til sammen dreier tiltalen seg om drøyt 20 tilfeller av svindel på til sammen 5.8 millioner kroner. 

Erkjent straffskyld 

- Mannen har erkjent straffskyld for økonomisk utroskap, og ønsker nå å bli ferdig med denne saken, sier hans advokat Hans Jørgen Ramberg.
 
Han forteller at hans klient også har fått et erstatningskrav på tre millioner kroner.

Det er satt av tre dager til behandling av saken i Sarpsborg tingrett.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Promillekjørte med barn i bilen

    En kvinne i 40-åra er anmeldt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand med tre mindre barn i bilen i Sarpsborg søndag kveld. Kvinnen tilsto å ha tatt sterke medisiner. Førerkortet er beslaglagt og barnevernet er orientert, melder politiet.

    Laster Twitter-innhold
  • Oppfordrer til Donald-klikk

    Flere Østfold-politikere oppfordrer folk om å stemme på Fredrikstad som en by som får en egen Donald-historie. Kampen står mellom Fjærdrikstad, Hahahamar, Trandheim og Stavander. Fredrikstad ligger 700 stemmer bak Hamar søndag kveld, 3,5 time før avstemningen stenger.

    Laster Twitter-innhold