NRK Meny
Normal

Svindleltiltalt hevder han var dypt deprimert

Den tidligere Statens vegvesenansatte som er tiltalt for å ha svindlet vegvesenet for seks millioner kroner, hevder han var dypt deprimert og hadde store personlige problemer da han lurte til seg pengene.

Statens Vegvesen

Den tidligere Vegvesen-ansatte har i følge tiltalen jukset med fakturaer og latt arbeidsgiver betale for private utgifter. Han har også latt arbeidsgiveren betale for lyd- og musikkutstyr til flere millioner kroner.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Millionsvindelen i Vegvesenet kommer opp i retten i dag.

En tidligere ansatt i Vegvesenet er tiltalt for grov økonomisk utroskap.

Ifølge tiltalen har mannen over en periode på to og et halvt år svindlet Statens Vegvesen for nesten seks millioner kroner.

Tiltalen lister opp både gjennomførte og planlagte bedrag. Svindelen skal ha foregått fra mars 2004 til Sarpsborg-mannen ble pågrepet av politiet i november i fjor.

Lyd- og musikkutstyr

Juksing med fakturaer og private innkjøp er belastet arbeidsgiveren ifølge tiltalen. 

Finansiering av bilavtaler ved hjelp av forfalskede dokumenter, og  samarbeid med en kamerat for å få utbetalt penger fra en fiktiv millionfaktura hører også med i tiltalen. 

Den tidligere Vegvesen-ansatte har også latt arbeidsgiveren betale for lyd- og musikkutstyr til flere millioner kroner. 

Til sammen dreier tiltalen seg om drøyt 20 tilfeller av svindel på til sammen 5.8 millioner kroner. 

Erkjent straffskyld 

- Mannen har erkjent straffskyld for økonomisk utroskap, og ønsker nå å bli ferdig med denne saken, sier hans advokat Hans Jørgen Ramberg.
 
Han forteller at hans klient også har fått et erstatningskrav på tre millioner kroner.

Det er satt av tre dager til behandling av saken i Sarpsborg tingrett.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Åtte evakuert etter ulmebrann

    Åtte personer er evakuert fra en leilighet i Helgerødgata i Moss, hvor en stråleovn startet en ulmebrann. Fire er sendt til legevakt etter å ha fått i seg røyk, melder politiet lørdag morgen. Nødetatene er på stedet.

    Laster Twitter-innhold
  • Starter interkommunalt havneselskap

    I dag bestemte kommunene i Nedre Glomma-regionen å slå seg sammen til et interkommunalt havneselskap. Avtalen ble undertegnet i dag og vil starte opp etter nyttår. Både Sarpsborg og Hvaler ser store fordeler med et samarbeid med Borg havn i Fredrikstad. Sammenslåingen vil også kunne merkes for de med fritidsbåter, forteller styreleder Siri Martinsen