NRK Meny
Normal

Svindleltiltalt hevder han var dypt deprimert

Den tidligere Statens vegvesenansatte som er tiltalt for å ha svindlet vegvesenet for seks millioner kroner, hevder han var dypt deprimert og hadde store personlige problemer da han lurte til seg pengene.

Statens Vegvesen

Den tidligere Vegvesen-ansatte har i følge tiltalen jukset med fakturaer og latt arbeidsgiver betale for private utgifter. Han har også latt arbeidsgiveren betale for lyd- og musikkutstyr til flere millioner kroner.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Millionsvindelen i Vegvesenet kommer opp i retten i dag.

En tidligere ansatt i Vegvesenet er tiltalt for grov økonomisk utroskap.

Ifølge tiltalen har mannen over en periode på to og et halvt år svindlet Statens Vegvesen for nesten seks millioner kroner.

Tiltalen lister opp både gjennomførte og planlagte bedrag. Svindelen skal ha foregått fra mars 2004 til Sarpsborg-mannen ble pågrepet av politiet i november i fjor.

Lyd- og musikkutstyr

Juksing med fakturaer og private innkjøp er belastet arbeidsgiveren ifølge tiltalen. 

Finansiering av bilavtaler ved hjelp av forfalskede dokumenter, og  samarbeid med en kamerat for å få utbetalt penger fra en fiktiv millionfaktura hører også med i tiltalen. 

Den tidligere Vegvesen-ansatte har også latt arbeidsgiveren betale for lyd- og musikkutstyr til flere millioner kroner. 

Til sammen dreier tiltalen seg om drøyt 20 tilfeller av svindel på til sammen 5.8 millioner kroner. 

Erkjent straffskyld 

- Mannen har erkjent straffskyld for økonomisk utroskap, og ønsker nå å bli ferdig med denne saken, sier hans advokat Hans Jørgen Ramberg.
 
Han forteller at hans klient også har fått et erstatningskrav på tre millioner kroner.

Det er satt av tre dager til behandling av saken i Sarpsborg tingrett.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frakjørt av to tog

    Rullestolbruker Glenn Tore Clausen ble frakjørt av to tog i Fredrikstad onsdag kveld, skriver Fredriksstad Blad. Først fordi rullestolrampen sto på feil spor. Ved neste avgang passet ikke rampen med togsettet. – Vi fikk for sent beskjed, sier strekningsleder Terje Andersen i NSB

  • Møte med flyselskap

    Ledelsen ved Rygge sivile lufthavn (RSL) skal ifølge Moss Avis ha et møte med et større flyselskap. Møtet skal finne sted i begynnelsen av juli. Etter det avisen erfarer skal det være et lavprisselskap.