NRK Meny
Normal

Millionbeslag på Svinesund

Forrige måned beslagla det svenske tollvesenet et stort antall kontanter på svensk side av Svinesundsbroen. 1.364.500 norske kroner ble funnet i en bil.

Pengesedler

Illustrasjonsfoto.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Strömstads Tidning melder at det torsdag ble tatt ut siktelse mot to menn i Uddevalla tingrett. Mennene er i 30-årene og er mistenkt for grov hvitvasking. Det var i november tollere oppdaget en veske som inneholdt penger i baksetet i en bil, melder avisa.

– I dette tilfelle er det viktig at de beslaglagte pengene, som jeg hevder er avledet fra kriminell aktivitet, ikke kommer ut i bransjen igjen, sier Petter Lundgren, assisterende aktor til Strömstad Tidning.

Føreren skal ha uttalt at han ville kjøre sin bekjente til Gøteborg og deretter tilbake til Oslo. Han benekter ethvert kjennskap til posen med pengene, i følge avisa.

Hvis det blir en fellende dom vil pengene gå til den svenske staten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Polakk med doping og våpen

    Politiet har pågrepet en polakk som hadde flere typer dopingpreparater i bilen da han krysset grensa ved Svinesund ved midnatt. Tollerne fant også to elektrosjokkvåpen, en kanne pepperspray og en springkniv i bilen. Det opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollstasjon.

  • Vil ha dobbeltdekkere

    Statens togmateriell-selskap ber om anbud på dobbeltdekkere. Det er Jernbanedirektoratet som har pålagt selskapet å innhente tilbudet, fordi de mener toetasjes tog skal øke kapasiteten på pendlerstrekningene på Østfoldbanen. Det melder Dagens næringsliv. Fristen for å levere tilbud blir trolig rundt årsskiftet.