NRK Meny
Normal

Millionbeløp til Halden ishall

Formannskapet i Halden vedtok i dag å reparere kjøleanlegget i Halden ishall. Forslaget ble banket gjennom uten innsigelser.

Halden Ishall

Kjøleanlegget til Halden ishall skal repareres. Formannskapet stemte i ettermiddag for å bruke 1,6 millioner til dette.

Foto: Beate Grøndahl/NRK

Et enstemmig formannskap vedtok i ettermiddag å bruke opp til 1,6 millioner kroner for å ordne opp i problemene med kjøleanlegget i Halden ishall.

– Når en hel idrettsforening står uten is må vi gjøre det vi kan for å ordne problemet så fort som mulig, sier Halden-ordfører Thor Edquist (H).

Formannskapet stemte for å omdisponere midler fra en pott som skal brukes til energiøkonomisering og i stedet bruke pengene til å forbedre ishallen.

– Det henger sammen, for Gimle skole får dyrere oppvarming når ishallen ikke fungerer, sier Edquist.

150 hockeyspillere uten is

En lekkasje i kjølanlegget har ført til at hallen er stengt fordi isen smelter. 150 hockeyspillere, både fra Comet bredde og elite, har derfor stått uten treningsmuligheter siden mandag.

For å få fortgang i prosessen innkalte ordføreren til ekstraordinært møte i dag.

– Jeg sendte ut innkalling på formiddagen og møtet var klokken 14. Vi skulle jo likevel være her i et annet valgstyremøte, sier han.

Gledelig beskjed

Thorbjørn Danielsen i Comet

Thorbjørn Danielsen i elitestyret til Comet.

Foto: Beate Grøndahl/NRK

Politikerne ble anbefalt å bytte hele anlegget i sommer, men valgte i stedet å reparere deler av det for å holde budsjettene. Nå håper de 1,6 millioner kan gjøre susen.

De skal ha en befaring i morgen og vil prøve å få på plass et mobilt kjøleanlegg inntil det ødelagte blir reparert.

– Det er en gledesbeskjed, da er vi forhåpentligvis klare til spill her i hallen om ikke så mange uker, sier Thorbjørn Danielsen, styremedlem og økonomiansvarlig i Comet Elite.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistet lappen etter sladding

    En 18 år gammel bilist er fratatt førerkortet etter at han sladdet på våt asfalt på Lisleby i Fredrikstad. Sladdingen førte til at mannen kjørte ut av veien. Han er også anmeldt for uaktsom kjøring, skriver politiet på Twitter.