NRK Meny
Normal

MDG valgte Tage

Tage Pettersen fortsetter som ordfører i Moss. Det er klart etter at Høyre og Fremskrittspartiet søndag kveld kom til enighet med Venstre, KrF og MDG om et samarbeid for den kommende fireårsperioden.

Tage Pettersen

Tage Pettersen fortsetter som ordfører i Moss.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Ingen av "flertallskameratene" vil bekrefte alliansen søndag kveld, men en skuffet ordførerkandidat fra Arbeiderpartiet, Hanne Tollerud, bekrefter overfor NRK at de viktige MDG-representantene ikke kommer til å støtte henne eller Ap.

MDGs Jonas Sjolte og ordfører Tage Pettersen fra Høyre bekrefter at forhandlingene er avsluttet, men all informasjon utover det vil bli gitt på en pressekonferanse på ordførerens kontor mandag morgen.

Tollerud sier at Ap har hatt gode samtaler med flere partier, men at det skjedde noe i forhandlingene da MDG fant sammen med Venstre og KrF i en miljøallianse som ville dra politikken i retning av en mer borgerlig politikk.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • - Uheldig med deltidsstillinger

    Sykepleierforbundet i Østfold mener det er ressurssløseri at kommunene har så mange deltidsstillinger for syklepleiere. - Det betyr at vi må utdanne to sykepleiere for å fylle ett årsverk, noe som er misbruk av samfunnets ressurser, sier leder Karen Brasetvik. I Østfold er det noen små kommuner som kun tilbyr deltid, mens ingen kommuner har mer enn to av tre ansatte i heltidsstillinger.