Gullgutten rett på topp av bestselgerlisten

Jon Michelets tredje bok om krigsseilerne gikk rett til topps på bestselgerlisten. Han er dermed er den første som har å klart skyve Jojo Moyes ned fra førsteplassen på et år.

Jon Michelet

Jon Michelet topper nå bokhandlerforeningens bestselgerliste med sin tredje bok om krigsseilerne. Han danker dermed ut forfatter Jojo Moyes som har hatt skjønnlitteraturens topplass i Norge nesten et helt år.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Torsdag forrige uke ble den tredje boka om krigsseileren Halvor Skramstad sluppet. Med et opplag på 30 000 eksemplarer troner Jon Michelet igjen på toppen av bokhandlerforeningens bestselgerliste med boka «Gullgutten».

– Jeg har jo vært der før, men det er utrolig gledelig å rykke opp i toppen etter bare en uke med den nye boka. Det er også gledelig for norsk litteratur at vi greier å hevde oss helt i toppen på hjemmebane, sier Michelet.

Danker ut Moyes

Michelets tre bind om krigsseilerne

De to foregående romanene i serien «En sjøens helt» har hatt et samlet opplag på 300 000. Torsdag forrige uke ble del tre sluppet.

Foto: Birger Kjølberg

Den britiske forfatteren Jojo Moyes har ligget på toppen av den norske bestselgerlisten i et helt år med sine to bøker «Et helt halv år» og «Den ene pluss en». Men nå må hun se seg forbigått av Michelet, skriver VG.

– Nå er hun detronisert, og det var vel på tide, sier Michelet til NRK.

«Gullgutten» er den tredje boka i serien En sjøens helt. Forfatteren er allerede godt i gang med oppfølgeren.

– Jeg arbeider med to bind til i denne serien. Jeg håper å få ut neste i 2015 og den avsluttende i 2016. Jeg jobber jevnt og trutt med det.

Trykker opp flere bøker

Mens arbeidet med de nye bøkene pågår, forteller han at det er inspirerende med topplasseringen.

– Det er klart det er det. Det er et løft som egentlig er altfor få forfattere forunt, sier Michelet.

– Det gir også mer økonomisk styrke til å drive research, kjøpe inn litteratur og dra å møte folk.

Også de to andre bøkene «Skogsmatrosen» og «Skytteren» har toppet bestselgerlisten. De har hatt et samlet opplag på hele 300 000 eksemplarer.

«Gullgutten» ble sluppet 25. september. Allerede nå er det bestem at forlaget trykket opp et nytt opplag på 20 000 bøker. Dermed har boka et samlet opplag på 50 000 eksemplarer.