NRK Meny
Normal

Michelet holder stand på bestselgerlisten

Lanserer ramsalt romanserie i Danmark.

Michelet

Forfatter Jon Michelet seiler i medvind med ny romanserie.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Jon Michelet troner fremdeles øverst på Bokhandlerforeningens bestselgerliste med sine to sjøromaner, for femte uke på rad.

En sjøens helt

«Skogsmatrosen» ligger på førsteplass på bestselgerlisten.

Foto: Oktober forlag

I uke 44 er det fjorårets roman «En sjøens helt: Skogsmatrosen» som ligger på førsteplass, like bak følger oppfølgeren «En sjøens helt: Skytteren».

Siden lanseringen av den første boka har forfatteren fra Larkollen i Østfold opplevd massiv suksess med den ramsalte romanserien om krigsseilerne.

Denne helgen lanserer han «Skogsmatrosen» på bokmessen «Bogforum» i Danmark.

– Jeg blir nesten litt forskrekket, men det er jo fryktelig hyggelig, har Michelet tidligere sagt til NRK.no om suksessen.

Det samlede opplaget på første bind er nå 135 000 eksemplarer. Oppfølgeren «Skytteren» har i dag et opplag på 70 000 eksemplarer, og har høstet gode kritikker fra et samlet anmelderkorps.

(Artikkelen fortsetter under)

  • HØR:
    Jon Michelet forteller om arbeidet med den andre boken i serien En sjøens helt.

    Jon Michelet om sin nye bok

Førsteplass for femte uke på rad

Michelet gikk rett til topps på bestselgerlisten etter utgivelsen i av «Skytteren» for noen uker siden, og har etter det holdt på første og andreplassen på lista.

– Jeg kan jo ikke tenke at det er noe feil å gå forbi mine kjære kolleger. De har fått sitt, og nå er det min tur. Jeg tror nok at de jeg har passert tenker at« Det har vel kanskje Jon fortjent», sa Michelet den første uka

NRK/NTB

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: