NRK Meny
Normal

Mer støtte til Tall Ships Races i Fredrikstad

For tredje gang har Østfold fylkeskommune bestemt seg for å gi penger til arrangementet.

Tall Ships Races, Fredrikstad 2005

Tall Ships Races blir arrangert i Fredrikstad sommeren 2014. Her fra arrangementet i 2005.

Foto: Rainer Prang / NRK

Østfold fylkeskommune er medarrangør sammen med Fredrikstad kommune når Tall Ships Races arrangeres i byen sommeren 2014. Tidligere har fylkeskommunen gitt støtte til arrangementet to ganger.

Det er nå 267 dager igjen før Tall Ships Races inntar Fredrikstad skriver Fredriksstad Blad. Fortsatt mangles seks millioner kroner i sponsorstøtte.

Torsdag sa politikerne ja i fylkesutvalget ja til å støtte arrangementet med ytterligere en halv million kroner.

– Mye arbeid gjenstår

Bjørg Johnsrud Western, prosjektleder for Tall Ships Races

Bjørg Johnsrud Western, prosjektleder for Tall Ships Races.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Bjørg Johnsrud Western, prosjektleder for Tall Ships Races gjør seg igjen klar for å arrangere fest i Fredrikstad, og håper at rundt hundre båter vil komme til byen sommeren 2014.

– Allerede nå er 34 skuter påmeldt, så det er langt mer enn på samme tid i 2004. Alle de tre norske skutene Christian Radich, Sørlandet og Statsraad Lehmkuhl har meldt seg på, og det er stas, sier hun til NRK.

Fortsatt mangler flere millioner i sponsorstøtte, men prosjektlederen er sikker på at de kommer i mål.

– Det er hardt arbeid og det er mye arbeid, men vi har fortsatt åtte måneder på oss.

Hvor skal dere hente pengene fra?

– Næringslivet og handelsnæringen. Vi skal banke på dører, selge begeistring og fortelle dem hvor fantastisk det er å bruke dette arrangementet til å profilere egenvirksomhet, sier Johnsrud Western.

– Uberettiget kritikk

Da Tall Ships Races ble arrangert i Fredrikstad i 2005 var det forventet at en halv million besøkende. Men en fersk rapport viser at det kom 300.000 personer færre en kommunen trodde.

Arrangørene fikk også kritikk i ettertid for bruken av penger.

– Det som gjelder økonomien synes jeg er en uberettiget kritikk. Vi hadde et budsjett på 12,4 millioner kroner, og vi hadde et negativt avvik i underkant av 60.000 kroner. Jeg kan ikke si at det er dårlig økonomistyring, sier Johnsrud Western.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Båtfolk reddet av Redningsskøyta

    En båt har kantret sør for Kjøkøya i Fredrikstad. Det skriver Politiet på Twitter. To personer har blitt tatt opp av Redningsskøyta, og begge har tatt hånd om av ambulanse. Begge er nedkjølte, men i god form.

  • Strømmen tilbake etter åtte timer

    Strømmen er tilbake i Trøgstad og deler av Askim. Årsaken var en høyspentledning som hadde falt ned. Det skriver smaalenene.no. Hafslund Nett måtte bruke store deler av lørdagen på å utbedre denne feilen, og først litt etter klokken 15.00 var strømmen på plass igjen.