NRK Meny
Normal

Mer penger til Østfoldbanen

– Satsingen i revidert statsbudsjett kommer pendlerne til gode, mener strekningsleder i NSB, Terje Andersen.

Jernbane, tog, Østfoldbanen

Mange ekstramillioner til vedlikehold på Østfoldbanen er foreslått i revidert statsbudsjett.

Foto: Håvard Wien / NRK

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til vedlikehold og utbedring av jernbanenettet med til sammen 274 millioner kroner.

Forslaget omfatter blant annet 215 millioner kroner til ulike vedlikeholdstiltak på Bergensbanen, Dovrebanen og Østfoldbanen.

– Håper jobben gjøres raskt

70 millioner kroner er foreslått til forberedelse av et omfattende arbeid med å rense ballast (pukklaget under skinner og sviller) på Bergens-, Dovre- og Østfoldbanen. I tillegg er det foreslått 25 millioner kroner til selve ballastrensingen på Østfoldbanen.

– Vi er meget godt fornøyd med at det i revidert statsbudsjett satses på vedlikehold og utbedring av Østfoldbanen. Dette kommer først og fremst våre trofaste pendlere til gode, og det fortjener de. Nå setter vi vår lit til at Jernbaneverket vil bruke pengene til å sikre en bedre infrastruktur, og at utbedringene blir gjort raskt, sier strekningsansvarlig for Østfoldbanen, Terje Andersen.

– Bra med penger til dobbeltspor-planlegging

I tillegg skal det settes av 64 millioner kroner til planlegging av dobbeltsporet Oslo-Ski.

– Dette er både gledelig og nødvendig. Vi håper at planleggingen kommer i gang så raskt som mulig for å sikre at arbeidet kan iverksettes og dobbeltsporet, som skal halvere reisetiden på strekningen, kan stå klart i overskuelig fremtid, avslutter Andersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenker trenering

    Frp-politiker Arvid Vestvik mistenker at det er krefter som prøver å trenere utbyggingen av det gamle sykehusområdet på Cicignon i Fredrikstad. Det skriver Fredriksstad Blad. Eiendomsutvikler Kan Cao, som kjøpte området for tre år siden, trenger en dispensasjon for å komme i gang med utbyggingen, men ifølge avisen er det allerede klart at det heller ikke i planutvalgets møte 1. mars blir noe endelig vedtak. – Jeg er nesten flau over byen vår. Glipper dette prosjektet, ser jeg ikke noe alternativ, sier Vestvik.

  • Dømt for å ha slått med flaske

    En 22 år gammel mann er dømt til fengsel i fire måneder for voldsbruk. Fredrikstad tingrett fant mannen skyldig i å ha slått en mann i ansiktet med en flaske på et utested i Fredrikstad i fjor sommer. Slaget førte til at mannen fikk brudd i kinnbenet.