NRK Meny
Normal

Mer penger til gratis drosje

Funksjonshemmede får mer penger til gratis drosje i Østfold gjennom den såkalte TT-ordningen til neste år. Det er til tross for at fylkesrådmannen har foreslått å ikke gi mer penger.

Drosje
Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Fylkesrådmannen har foreslått å ikke gi mer penger til den såkalte TT-ordningen.

- Det vil fylkespolitikerne endre på i budsjettvedtaket i desember, sier leder av fylkets samferdselskomité, Per Inge Bjerknes fra Senterpartiet.

Østfold på bunnen

De drøyt to tusen brukerne av TT-ordningen i Østfold kan i snitt kjøre en og en halv tur i måneden slik det er i dag. Østfold ligger på bunnen i pengebruk på ordning, sier fylkesleder i handicapforbundet.

- Østfold har sånn som vi ser det ingen reell transporttjeneste for funksjonshemmede i dag, sier Sverre Bergenholdt.

Pengene blir ikke brukt opp

Likevel brukes ikke de fem millionene som er satt av til gratistransporten, opp i dag. Det er noe av grunnen til at Østfold kollektivtrafikk ikke har anbefalt å sette av mer penger til TT-ordningen.

- De pengene vi har delt ut til brukerne har faktisk ikke blitt brukt opp. Eller sagt på en annen måte, de har ikke blitt brukt til å foreta reiser som de skulle ha gjort, sier direktør Jostein Haug.

Mer penger til TT-ordningen

Per Inge Bjerknes, Sp

Fylkespolitiker, Per Inge Bjerknes, sier de vil satse mer på penger til TT-ordningen i Østfold.

Foto: Jørn Grønlund / Jørn Grønlund

 

Fylkespolitikerne i Østfold vedtok tidligere i år en opptrappingsplan for TT-ordningen, som innebærer en tredobling av tilbudet på fire år.

Leder av samferdselskomiteen i fylket sier denne skal følges, og at det er det dårlige tilbudet som gjør at brukere må finne andre løsninger.

 - Konsekvensen av å ha en dårlig ordning er at den ikke blir brukt, sier fylkespolitiker, Per Inge Bjerknes.

- Betyr det at dere uansett kommer til å plusse på TT-ordningen til neste år?

- Jeg kan ikke love at alle tre millionene blir påplussa i løpet av neste år, men det blir en økning i løpet av 2008. Og det blir også en økning de neste fire åra, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mopedist til sykehus

    En 17 år gammel jente er kjørt til sykehuset på Kalnes etter en kollisjon mellom bil og moped på Kråkerøy. Ulykken skjedde på Langøyveien ved Tørkopp.

  • Ny spiller til Stjernen

    Ishockeyspilleren Eirik Børresen har skrevet en ettårskontrakt med Stjernen. Det skriver Fredriksstad Blad. Børresen er 26 år gammel og spilte sist sesong for Stavanger Oilers. Han har også spilt tre sesonger i Sparta. Børresen kommer opprinnelig fra Storhamar.