NRK Meny
Normal

Mer penger til gratis drosje

Funksjonshemmede får mer penger til gratis drosje i Østfold gjennom den såkalte TT-ordningen til neste år. Det er til tross for at fylkesrådmannen har foreslått å ikke gi mer penger.

Drosje
Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Fylkesrådmannen har foreslått å ikke gi mer penger til den såkalte TT-ordningen.

- Det vil fylkespolitikerne endre på i budsjettvedtaket i desember, sier leder av fylkets samferdselskomité, Per Inge Bjerknes fra Senterpartiet.

Østfold på bunnen

De drøyt to tusen brukerne av TT-ordningen i Østfold kan i snitt kjøre en og en halv tur i måneden slik det er i dag. Østfold ligger på bunnen i pengebruk på ordning, sier fylkesleder i handicapforbundet.

- Østfold har sånn som vi ser det ingen reell transporttjeneste for funksjonshemmede i dag, sier Sverre Bergenholdt.

Pengene blir ikke brukt opp

Likevel brukes ikke de fem millionene som er satt av til gratistransporten, opp i dag. Det er noe av grunnen til at Østfold kollektivtrafikk ikke har anbefalt å sette av mer penger til TT-ordningen.

- De pengene vi har delt ut til brukerne har faktisk ikke blitt brukt opp. Eller sagt på en annen måte, de har ikke blitt brukt til å foreta reiser som de skulle ha gjort, sier direktør Jostein Haug.

Mer penger til TT-ordningen

Per Inge Bjerknes, Sp

Fylkespolitiker, Per Inge Bjerknes, sier de vil satse mer på penger til TT-ordningen i Østfold.

Foto: Jørn Grønlund / Jørn Grønlund

 

Fylkespolitikerne i Østfold vedtok tidligere i år en opptrappingsplan for TT-ordningen, som innebærer en tredobling av tilbudet på fire år.

Leder av samferdselskomiteen i fylket sier denne skal følges, og at det er det dårlige tilbudet som gjør at brukere må finne andre løsninger.

 - Konsekvensen av å ha en dårlig ordning er at den ikke blir brukt, sier fylkespolitiker, Per Inge Bjerknes.

- Betyr det at dere uansett kommer til å plusse på TT-ordningen til neste år?

- Jeg kan ikke love at alle tre millionene blir påplussa i løpet av neste år, men det blir en økning i løpet av 2008. Og det blir også en økning de neste fire åra, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • VG: Brattset var Norges beste

    Kari Brattset fra Varteig blir utpekt til Norges beste spiller i VM-finalen av VG. Avisa mener hun leverte fantastisk forsvarsspill i kampen Norge tapte mot Frankrike. Hun kalles også en av norsk håndballhistories beste mesterskapsdebutanter.

  • Mål for Elyounoussi

    Mohamed Elyonoussi tegnet seg på scoringslisten for Basel etter 25 minutter av oppgjøret mot Grasshopper i den sveitsiske ligaen. Målet var sarpingens femte nettkjenning for sesongen. Basel vant til slutt kampen 2-0.